ČeskoMB

EXL: Nuclears a Kotlářka zůstávají v Extralize. Technika nepostoupí

Před posledním týdnem Nadstavby o Extraligu máme dva týmy, které mají jistotu účasti v Extralize 2025. Na druhé straně tabulky je Technika Brno, která s určitostí neoslaví návrat do nejvyšší soutěže.

Baseballisté Třebíče si stoprocentní jistotu účasti v Extralize vybojovali další vyhranou sérii, když zdolali Kotlářku 2-1 na zápasy. P5ed posledním víkendem tak mají hráči z Vysočiny bilanci 10 výher a 2 prohry, což je s jistotou udrží v první čtyřce tabulky.

Druhá Koltářka má o dvě výhry méně a šestý SaBaT se může dotáhnout na stejný počet výher. Pro Kotlářku mluví ale vyhrnaé série s Tempem i SaBaTem a i v případě vyrovnané bilance by stále skončila v TOP 4.

Zajímavá je ale situace kolem posledních dvou postupových míst. Nejlepší výchozí pozici mají baseballisté Hluboké, kteří mají na svém kontě 7 výher. Zároveň ale mají prohranou sérii s Tempem a vyhranou se SaBaTem. Pokud tedy Sokol zvítězí proti Kotlářce alespoň v jendom utkání, tak se nemá čeho obávat. Tři prohry by ale mohly Hlubokou poslat na páté nepostupové místo. K tomu ale potřebuje SaBaT třikrát porazit Techniku a Tempo alespoň jednou Třebíč.

A právě Tempo ze čtvrtého místa má před víkendem velmi složitou pozici. Loňský vicemistr totiž bude hrát s Nuclears a rozhodně potřebuje uspět. Stoprocentní jistotu dají Tempu jenom 3 výhry. V ostatních případech se budou muset ohlížet na zápasy Sokola a SaBaTu. Pro Tempo hraje fakt, že Třebíč již nemá o co hrát a může dát v sérii prostor svým mladým nadějím.

Nejhorší výchozí pozici před psoledním víkendem má SaBaT, který je aktuálně na pátém místě s pěti výhrami. Na druhou stranu bude hrát proti Technice, která zatím v Nadstavbě sbírá jenom prohry. Tři výhry proti Brňanům by dali SaBaTu výraznou šanci na postup do Extraligy, ale také nemusí na postup stačit. Stačí, aby Tempo třikrát porazilo Třebíč a Sokol jednou Kotlářku a naděje SaBaTu budou definitivně pohřbeny.

To baseballisté Techniky jsou jendoznačně otloukánkem letošní baráže, když z dvanácti zápasů posbírali 12 proher. Navíc jen v jednom případě povolili soupeřům méně jak 10 doběhů a jejich skóre je hrozivé 22:156. Poslendí víkend ale na Brňany čeká série se známým soupeřem z První ligy, proti kterému si můžou trochu napravit reputaci.

Poslední víkend Nadstavby o Extraligu tak slibuje zajímavé drama a o defitivním složení postupové čtyřky může klidně rozhodnout až poslední zápas celé baráže.

Třebíč Nuclears102.833
Kotlářka Praha84.6672
Sokol Hluboká75.5833
Tempo Praha66.5004
SaBaT Praha57.4175
Technika Brno012.00010
Tabulka Nadstavby k 23.9.
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..