ČeskoMB

Hroši Brno si vynutili prodloužení finálové série

Dlouhých devět dní si museli baseballoví fanoušci počkat na pokračování letošní finálové série Extraligy. Ve středu odpoledne se ale Czech Series znovu rozehráli na hřišti Hrochů, kde domácí museli zvítězit, jinak by skončili jejich zlaté ambice.

Jenže Draci poslali na kopec Filipa Čapku, který domácím nedával příliš šancí na body. Ti se tak poprvé prosadili až v šesté směně, kdy Marek Krejčiřík stáhl vyrovnávající doběh.

Hosté totiž proti Johnu Husseymu uspěli ve čtvrté směně. V ní Draci šli do vedení po doběhu Milana Prokopa, jenž předtím odpálil třímetový odpal.

Po šesti směnách tak na světelné tabuli svítilo vyrovnané skóre 1-1. Oba týmy navíc od sedmé směny měli na kopci střídající nadhazovače. Domácí vsadili na Tomáše Ondru, hosté zas na Tomáše Hrbka. Souboj jmenovců tak vyšel lépe pro zkušenějšího Ondru, protože Hrbek nevydržel ve hře ani jednu celou směnu. Jeho nadhozy evidentně domácím seděly a na metu se dostali hned první tři pálkaři. Ti pak po dalších odpalech doběhli pro body a do hry musel místo Hrbka Vojtěch Ventruba. Ani on ale nedokázal zastavit rozjeté Hrochy, protože Daniel Ondroušek odpalem vyčistil všechny mety a navýšil vedení domácích již na 7-1.

V osmé směně ještě vykřesal jiskřičku naděje solo homerunem Martin Kalábek. Víc ale hostům Tomáš Ondra nepovolil a Hroši se tak mohli radovat z první výhry v sérii.

Czech Series tak čeká minimálně jeden další zápas. Duel číslo 5 se bude hrát hned ve čtvrtek večer ve YD Areně. V tomto utkání se dá očekávat souboj dvou zahraničních es Jhendersona Hurtada a Toru Muraty.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..