ČeskoMB

Junioři Třebíč Nuclears slaví mistrovský titul

Zlaté medaile a titul mistrů České republiky vybojovali o víkendu baseballisté Třebíče Nuclears v kategorii hráčů do 18 let. Do turnaje přitom vstoupili porážkou s Tempem Praha, kterému podlehli 1:3. Tuto prohru ale stejnému soupeři oplatili v pozdějším finále, když dokázali zvítězit 7:2 a mohli se radovat z mistrovského titulu.

Základní část turnaje odehrála šestice nejlepších českých celků systémem zápasů každý s každým. Po úvodní prohře s Tempem hráči Třebíče porazili Draky Brno 8:3, prohráli s brněnskými Hrochy 5:9, nad Kotlářkou Praha zvítězili 14:7 a v klíčovém posledním duelu dokázali porazit Eagles Praha 10:5. Se třemi výhrami tak zástupci z Vysočiny postoupili do finále, ve kterém měli co vracet pražskému Tempu.

Skóre otevřeli hráči Třebíče ve třetí směně, když založil útok odpalem do levého pole Jakub Kliner, následně ukradl druhou metu a z té dokázal potrestat chybný příhoz soupeře doběhem pro první bod. Hned následující inning ale Tempo srovnalo a zápas začínal znovu. V páté směně Nuclears znovu bodově odskočili, když Tomáš Venhoda stáhl dvoumetovým hitem na domácí metu Pavla Jozka a následně sám doběhl pro další bod po úspěšném odpalu Davida Bílka.

Rozhodující náskok si Třebíč vytvořila hned následující směnu, když její hráči nejdříve obsadili všechny mety, Jakub Kliner poslal míč do zadního pole a připsal si dvě RBI. O třetí doběh se postaral Vojtěch Šabacký, který na divoký nadhoz ukradl domácí metu, a čtvrtý bod zajistil dalším dvoumetovým odpalem Tomáš Venhoda. V poslední směně Tempo už jen kosmeticky korigovalo výsledek na konečných 7:2 pro Třebíč. Vítězství na nadhozu si připsal Zdeněk Brátka a druhou polovinu utkání bezpečně na kopci uzavřel Tomáš Venhoda.

Kromě zlatých medailí a mistrovského poháru putuje na Vysočinu i ocenění pro nejužitečnějšího hráče turnaje, které získal teprve patnáctiletý Jakub Kliner. Sílu třebíčského týmu dokládají i pálkařské statistiky, v nichž se u položky počtu stažených doběhů poskládali zástupci Nuclears na prvních šesti místech, když dohromady posbírali 35 RBI.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..