MBMLB

Guardians si zahrají finále Americké ligy

Lane Thomas se stal hrdinou série ALDS, když v prvním zápase odpálil tříbodový homerun a v rozhodujícím pátém zápase přidal grandslam. Tato klíčová rána zajistila Cleveland Guardians vítězství 7-3 nad Detroit Tigers a postup do ALCS. Thomas, který přišel do týmu v červenci, ukázal, že byl skvělou posilou, když svým homerunem prolomil nerozhodný stav 1-1.

Startér Tigers Tarik Skubal vypadal v úvodních směnách skvěle, ale nakonec byl Thomasovou ranou překonán. Skubalův dlouho Guardians k ničemu nepouštěl, avšak v páté směně udělal chybu, když jeho 97 mph sinker Thomas odpálil pro grandslam.

Guardians, kteří v sezóně bojovali s nevyrovnanou ofenzivou, se opírali o Thomase i v předchozích zápasech. Cleveland nyní čeká série s New York Yankees, kde se utkají dva nejlepší týmy Americké ligy. Thomas přispěl k postupu také v obraně, což ocenil jeho tým, který po zápase slavil za zvuků písně „Rocky Top“, na počest Thomasova původu z Tennessee.

Skubal hrál jako jeden z nejlepších nadhazovačů, ale série se zlomila kvůli jeho chybě v páté směně, což vedlo ke konci nadějí Tigers na postup. I přes prohru mohou Tigers být hrdí na svůj postup a výkon v této sezóně, a Skubal ukázal, že patří mezi elitu nadhazovačů.

Manažer Guardians, Stephen Vogt, v pátém zápase chytře využil osm různých nadhazovačů, což se ukázalo jako správná strategie. Cade Smith a Tim Herrin se stali prvními nadhazovači Clevelandu, kteří se kdy objevili ve všech pěti hrách divizní série. Smithových 12 strikeoutů v sérii je nejvíce v historii MLB Division Series. Erik Sabrowski a Andrew Walters, kteří před dvěma měsíci házeli za Columbus v Triple-A, vstoupili do nejnátlakovějších zápasů svého života. Walters povolil první doběh utkání, ale Herrin ho zachránil s double play, než se Clevelandův útok rozjel v dohrávce páté směny. Eli Morgan uvolnil Huntera Gaddise v sedmém a zaznamenal několik strikeoutů, aby ukončil tlak Tigers.

Guardians se nyní mohou těšit na souboj s Yankees, kde se budou snažit potvrdit svou sílu a pokračovat v úspěšné cestě za titulem. Thomasova výkonnost v této sérii byla rozhodující, a Cleveland tak má šanci ukázat svou dominanci i proti dalšímu soupeři.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..