MBMLB

MLB: Dodgers vyhráli první zápas na Citi Field

Los Angeles Dodgers zaznamenali důležité vítězství v Národní lize, když v třetím zápase mistrovské série porazili New York Mets 8:0 a ujali se vedení 2-1. Na výsledku se výrazně podílel Shohei Ohtani, který odpálil svůj druhý homerun v letošním play-off, což přineslo Dodgers tři důležité pojišťovací body v osmé směně.

Ohtani, který před zápasem měl bilanci 0 z 19 na pálce bez běžců na metách tuto sérii prodloužil. To jej ale mrzet nemuselo, protože s dvěma obsazenými metami odpálil homerun do pravého pole. Tento homerun byl pro něj druhý v letošním play-off a zároveň rozšířil jeho úspěšnost na 7/9 odpalů s běžci na metách, včetně dvou homerunů. Navíc jeho homerun byl opravdu monstrózní a skončil až na druhém patře stadionu v New Yorku.

Kiké Hernández přidává další památný moment

Jedním z klíčových momentů utkání byla šestá směna, kdy Kiké Hernández posílil vedení Dodgers dvoubodovým homerunem. Hernández, známý pro své emotivní vystupování a odhodlanost, se stal hybnou silou týmu. V šesté směně, když Mets hrozili s běžcem na druhé metě, využil Hernández chyby nadhazovače Reeda Garretta a poslal míč za plot. Tento odpal dodal Dodgers větší klid a dovolil týmu nasadit své klíčové nadhazovače s dvakrát větším náskokem.

Tichý útok Mets a chyby v obraně

New York Mets se nedokázali prosadit proti dobře připravené obraně Dodgers. Jejich pálkaři sice měli šance v úvodních směnách, zejména ve druhé, kdy se jim podařilo naplnit mety. Ale Francisco Alvarez a Francisco Lindor, dvě klíčové postavy útoku, nedokázali své šance využít. Alvarez bohužel pro Mets v posledních duelech nemá formu a jeho odpaly týmu chybí.

Chyby v obraně Mets také sehrály svou roli. Dodgers skórovali díky sérii krátkých odpalů, chybě Alvareze a neúspěchu Luise Severina při zvládnutí dvou slabých odpalů do vnitřního pole.

Walker Buehler našel zpět svou formu

Nadhazovač Dodgers Walker Buehler se po návratu ze zranění dostal do obtížné situace, ale prokázal svou schopnost zvládat tlak. Ve druhé směně, kdy Mets naplnili mety, se soustředil a zaznamenal klíčové outy Alvareze a Lindora, což odvrátilo potenciální bodování Mets. Přestože neměl svou obvyklou přesnost, nasbíral Buehler 18 prošvihnutých nadhozů, což je jeho nejlepší letošní číslo.

Buehlerovi se podařilo zamezit soupeři, aby se dostal na tabuli, a umožnil tak Los Angeles udržet vedení až do konce zápasu. Toto vítězství dává Dodgers psychickou výhodu do následujícího zápasu a přibližuje je k potenciálnímu postupu do Světové série. Pokud dokážou uspět i ve druhém duelu v New Yorku, tak se jejich šance na postup do poslední série sezóny razantně zvýší. Naopak Mets potřebují zabrat, aby své šance ještě udržely.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..