ČeskoMB

EXL: Arrows, Hroši i Nuclears srovnali série

Sobotní program Extraligy měl naplánované 4 zápasy a stále po nich neznáme ani jednoho vítěze některé ze sérií.

Po páteční prohře se Ostravě v sobotu povedlo srovnat sérii. Výrazně se o to přičinil Ondřej Satoria na kopci, jehož začátek sezóny zastihl v parádní formě. V sedmi směnách tentokrát soupeři povolil pouze 4 hity a žádný doběh. Po něm pak Arrows trochu překvapivě poslali duel doházet Jana Tomka. Ten již Draky k ničemu nepustil a udržel nulu v kolonce doběhů.

Hostující Filip Čapka se držel 3 směny. Jenže v dohrávce čtvrté domácí zabrali a čtyřmi doběhy si vytvořili solidní náskok. Ten pak o směnu později navýšili o další bod. Stav 5-0 nakonec vydržel až do posledního outu a Arrows díky tomu vyrovnali sérii. O jejím vítězi se rozhodne v neděli v Brně.

Hroší vendeta

V pátek v Praze Hroši utržili od Eagles vysokou prohru a doma tak měli co napravovat. Na kopci tentokrát měli Tomáše Ondru a na pálce byli rozhodně při chuti. Již ve druhé směně Brňané stáhli 4 doběhy po odpalu Tylera Smitha a homerunu Daniela Ondrouška. Eagles ale nic nevzdávali a ve třetí směně Lukáš Derganz dvoubodovým homerunem zavelil k útoku a v páté již bylo srovnáno 4-4.

Od té chvíle to ale byli pouze domácí, kdo přidával další doběhy. Činil se zejména Tyler Smith, jenž zaznamenal 4 hity a 5 stažených doběhů. Nakonec jihoafrickému reprezentantovi chyběl pouze homerun k tomu, aby dosáhl Cycle. V dohrávce osmé směny se výrazněji připomněl i Martin Červenka, který dvoumetovým odpalem vyčistil zaplněné mety a stanovil konečné skóre na 12-4.

John Hussey šel i v tomto utkání na kopec jako reliever a ve 4.2 odházených směnách opět nepovolil žádný doběh a přidal 8 strikeoutů.

I táto série tak svého vítěze pozná až v neděli, kdy se znovu hraje v Brně.

Psali jsme...  EXL: Třebíč otočila skóre z 0-7. Eagles zvládli závěr derby s Tempem

Tempo porazilo Kotlářku

V pražském derby mezi Tempem a Kotlářkou se radovali z výhry hostující hráči. Domácí Kotlářka totiž stáhla proti nadhazovačům soupeře pouze 3 doběhy. To Tempo mělo již v páté směně na svém kontě 4 body. Teprve pak se poprvé prosadili domácí, když Matyáš Fous odpálil dvoubodový homerun.

V deváté směně pak oba celky dokázaly přidat po jednom doběhu, což znamenalo výhru Tempa 5-3. V neděli se pak tato série přesune právě na jejich hřiště.

Comeback Nuclears

Když po dvou směnách prohrávala Třebíč s Hlubokou 1-5, nevypadalo to s borci z Vysočiny nejlépe. Jenže domácím stačili dvě směny a vše vypadalo jinak. Za obratem stál zejména Ryan Johnson, jenž nejdříve stáhl dva body a pro třetí doběhl, aby pak ve čtvrté směně odpálil dvoubodový homerun.

V šesté směně ještě Hluboká dokázala srovnat na 6-6, ale v dalších dvou útocích Nuclears sedmi doběhy definitivně stvrdili svou výhru. Tu Sokol v deváté směně pouze kosmeticky upravil na závěrečných 13-7.

I v této sérii je tak srovnáno 1-1 na zápasy a jejího vítěze tak poznáme v neděli odpoledne, kdy se znovu hraje v Třebíči Na Hvězdě.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..