Česko

Bude letošní finále rekordní?

Foto: Matěj Langer
Foto: Matěj Langer

V prvních dvou zápasech finálové série nebyla nouze o doběhy. Proto mi to nedalo, a podíval jsem se do historie českého playoff.Ta nakonec nabídla hodně zajímavé srovnání. Z dostupných zdrojů jsem dohledal všechny finálové série od roku 1999. Delší historii bohužel k dispozici nemám.

Letošní první dva finálové zápasy fanouškům v Praze nabídly 34 doběhů. Pouze jednou v historii jsme byli svědky více bodů. Konkrétně finálová série v roce 2001 mezi Draky a Arrows v prvních dvou zápasech přinesla 47 bodů. Tato série zatím drží primát v celkovém počtu doběhů, když hráči ve čtyřech zápasech skóroval 99-krát. To činí průměr 24,75 bodů na zápas. 99 doběhů nabídla také série v roce 2000, ale tehdy je družstva Techniky a Draků zaznamenali v šesti zápasech. To se ještě finále hrálo na čtyři vítězná utkání.

Naopak "nejnudnější" série byla k vidění v roce 2007. Nejenže v ní bylo hotovo již po třech zápasech, ale statistiky evidují pouhých 13 doběhů. V jednom utkání série mezi Draky a (dnes již neexistujícím) MZU Expressem Brno tak průměrně fanoušci zaznamenali 4,33 doběhu.

Ve dvou odehraných zápasech letošního finále jsme byli svědky více doběhů, než tomu bylo v sedmi finálových sériích v minulosti. Průměr 17ti bodů na zápas by z této série učinila druhou nejlepší v historii.

Uvidíme, co s těmito čísly udělá přesun série na Městský baseballový stadion v Brně, který (snad se na mně v Praze nenazlobí) splňuje parametry baseballového stadionu. Nemůžeme tedy čekat tolik homerunů jak Na Markétě, ale to neznamená, že bychom nemohli být svědky dalších bodových dostihů. Jak vše dopadne napoví již dnešní večerní utkání.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..