Česko

Blansko s Třebíčí jsou ve finále 1. ligy

Uplynulý víkend nabídl českým fanouškům boje v 1. lize, ve které se po skončení baráže hrají série playoff. Ty semifinálové nabídly dramatické zápasy a obě se hrály na maximální počet utkání. Po nich se nakonec z postupu do finále těší budoucí extraligisté Blansko a Třebíč. Rozhodně to však neměli jednoduché.

 

Olympia Blansko – Blesk Jablonec 

Zápasy: 2-9, 14-13, 11-10

Neuvěřitelná série, která opět poukázala na slavná slova Yogiho Berry " It ain’t over till it’s over.". Vždyť Blesk byl dvakrát velice blízko postupu do finále a nakonec odchází jako poražený Ve druhém zápase mu k výhře chyběli pouhé tři auty, jenže domácí zápas v deváté směně nejen vyrovnali, ale navíc jej dokázali otočit ve svůj prospěch. Ve třetím rozhodujícím zápase se šlo dokonce až do nastavení ve kterém se Olympia radovala po jedenácti směnách, když v dohrávce dokázala zaragovat na dva body Blesku a třemi body otočila skóre.

Nuclears Třebíč – SaBaT Praha

Zápasy: 11-6, 5-6, 7-5

I v této sérii se mohli fanoušci těšit na tři zápasy, z nichž poslední dva byli dramatické až do samotného konce. I když ve třetím se možná po první směně zdálo, že je o postupujícím rozhodnuté, protože domácí Nuclears v ní dokázali skórovat hned sedmkrát. SaBAT pak však pěti body dokázal zápas zdramatizovat, ale nikoliv otočit ve svůj prospěch. Nuclears si to s Blanskem rozdají následující víkend o první místo 1. ligy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..