Aktuality

Bude WBC 2017 derniérou turnaje?

Potom, co reportér ESPN Cristian Moreno zveřejnil tweet o budoucnosti World Baseball Classic, tak se začíná mluvit o možná posledním ročníku tohto turnaje.

 

 

Jak zmiňuje Cristian, tak WBC se ukazuje jako nepříliš ziskový projekt. Poslední turnaj ukázal, že diváci si moc nedokáží najít cestu na zápasy. Jaký to rozdíl oproti poslednímu Světovému poháru v roce 2011 nebo minuloročnímu turnaju Premier 12. Takže pokud chce projekt WBC přežít, tak musí podle Moreno vykázat slušné zisky.

Mnozí z vás budou mít v paměti prázdné sedačky ze semifinálových zápasů WBC 2013.

I proto organizátoři rozdělili turnaj na skupiny rozeseté po celém světě a věří, že to pomůže zvednout návštěvnost. Důležité však bude oživit zájem hlavně ze strany amerických fanoušků. Ti, kromě utkání týmu USA, o World Baseball Classic zatím neprojevují velký zájem. Pokud by se potvrdily černé scénáře a projekt World Baseball Classic by skončil, tak by to mohlo mít pro baseball velmi nepříjemné důsledky. Podle mnohých zdrojů by byl velký problém navrátit baseball mezi olympijské sporty po roce 2020. Bude proto zajímavé sledovat závěrečnou bilanci jarního turnaje.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..