MLBNázory

Komentář: MLB potřebuje více emocí

Foto Gabriel Fidler, Extra Innings

Kdo se dívá na zápasy letošního turnaje World Baseball Classic, tak pravděpodobně bude souhlasit s nadpisem tohoto komentáře. A možná je to lepší řešení, než různé změny pravidel, které vedení soutěže chystá.

 

Jeden příklad za všechny. Sobotní utkání mezi Dominikánci a USA. Napěchované hlediště v Marlins Parku. Obrovské množství Dominikánců v hledišti. Neskutečná atmosféra. Také samotní hráči Dominikánské republiky si užívali každý úspěch a nebáli se dát své emoce najevo. Ale to se každopádně dá říct také o hráčích Venezuely, Portorika nebo Kolumbie. Pokud jste viděli brečící hráče Kuby v dogoutu i na hřišti, tak jste v tu chvíli s nimi museli soucitit.

A teď přeskočme o několik hodin dál na utkání USA – Kanada. Nuda na hřišti a ještě větší nuda v hledišti. Hráči obou celků se sice drží nepsaných pravidel slušnosti, ale není to právě to, co baseball v USA trochu ubíjí?

Vždyť se podívejte na největší konkurenty MLB. Jak v NFL, tak také v NBA hráči absolutně neskrývají své emoce a dokáží nimi nakazit také fanoušky. Po úspěšném touchdownu fanoušci šílí, když hráč vyskočí až na plot nebo hodí míč o zem a dá spontánně najevou svou radost. Sport již přestává být pouze hrou, ale stává se také show. Ten kdo to nepochopí, tak jde náležitě z kola ven. 

World Baseball Classic tak pro vedení MLB může být krásnou ukázkou, co soutěži nejvíc chybí. Show a emoce. Jak dnes chcete udržet mládež, aby se dívala na MLB, když ji nenabídnete také trochu té show? Nabídne nám ji tedy také MLB příštích let?

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..