Aktuality

WBC 2017: Prvním finalistou je Portoriko

První semifinálový zápas letošního World Baseball Classic nám nabídl čtyři a půl hodiny dlouhou bitvu. Fanoušci dostali možnost dívat se na dvě nastavené směny, po kterých se z postupu radují hráči Portorika.

Portoriko – Nizozemsko  4-3

Zápas měl raketový start z obou stran. Hned v první směně jsme totiž viděli dva dvoubodové homeruny. Po jednom na každé straně. Nizozemce může mrzet zbytečný aut Profara, který se po hitu tak radoval, až se zapomněl včas vrátit na metu a Molina s Riverou toho využili znamenitě.

Ve druhé směně odskočili Portoričané na rozdíl jednoho bodu po dalším homerunu. Tentokrát jej měl na svědomí TJ. Rivera. V páté směně však evropský tým dokázal vyrovnat a mohl jít klidně do vedení. Jenže Jonathan Scoop nezvládl slajd na domácí metu úplně nejlíp a možná nejlepší catcher na turnaji Molina toho opět dokázal využít.

Utkání pak mělo i nadále grády, ačkoliv nepřicházely další doběhy. Za stavu 3-3 tak šel zápas do nastavení. V desáté směně nám pak emoce vygradovaly na maximum. Stalo se tak po divokém nadhozu Diaze, který málem sestřelil Balentiena, kterému se to vůbec nelíbilo a na hřiště dokonce vyběhly obě střídačky. Rozhodčí a trenéři však situaci rychle uklidnili a pokračovalo se bez vyloučení.

V jedenácté směně oba týmy vyzkoušely osvědčenou taktiku. Ulejvkou posunout oba běžce do skórovací pozice a pak stáhnout body. Nizozemsku to však nevyšlo, protože odpal Smitha letěl pouze k Baezovi a Portoriko zahrálo double play. V dohrávce však stejná taktika vyšla Portoriku dokonale a po sebeobětovacím odpalu Rosaria do středního pole doběhl pro postupový bod Carlos Correa.

Pro Nizozemce je tento výsledek trochu krutý, ale o své šance se připravili sami. Jestli šlo o nepozornost Profara, pickoff Simmonse v první směně, nebo slajd Schoopa na domácí metu. Nejlepším hráčem duelu však byl asi Yadier Molina, který skvěle čte hru a v obraně je takřka neomylný.

Portoriko si tak zopakuje finálovou účast z roku 2013 a v zápase bude vedeno jako domácí tým. Proti komu si ve čtvrtek brzy ráno zahraje, to určí druhý semifinálový souboj Japonska s USA.

No Title

No Description

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..