AktualityMLB

Začíná Světová série 2017

Dnes v noci začíná Světová série 2017 mezi LA Dodgers a Houston Astros. A rozhodně stojí za to ji sledovat.

V zámoří se novináři dohadují, jestli to bude nejlepší Světová série století nebo ne. Vždyť na sebe narazí dva výborné týmy, které dlouho čekají na titul. Dodgers ten poslední získali v roce 1988 a konečně by to čekání ukončili již letos. Se svým gigantickým rozpočtem jsou totiž favoritem skoro každý rok a neustále končí před branami finále. Letos se jim konečně povedlo vyhrát National League, když si vcelku jasně poradili s Diamondbacks a obhájci titulu z Chicaga.

Úkol to však pro ně nebude lehký, protože jim soupeřem bude velmi silný Houston. Astros se pouze podruhé v historii dokázali dostat do Světové série. V roce 2005 kdy v ní zastupovali National League podlehli Chicagu White Sox 0:4 na zápasy. Letos by chtěli zvítězit. Vždyť už v roce 2014 magazín Sport Illustrated tipoval, že letošní ročník ovládnou právě Astros.

Většina sázkových kanceláří favorizuje tým z Los Angeles a bookmakeři moc Astros nevěří. Na druhou stranu někteří odborníci z USA to tak jednoznačně nevidí. Thomas Harding, který píše pro MLB.com na náš dotaz odpověděl takto: "Vidím to na výhru Astros po sedmi zápasech. Přeci jen mají o něco lepší pálku než Dodgers a to rozhodne." 

Koho tipujete vy? Napište nám to komentáře…

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..