Ostatní

Milujeme Baseball slaví 3. narozeniny

Je neuvěřitelné, jak ten čas letí. Dnes, 12. listopadu, jsou to přesně tři roky, co vznikl projekt Milujeme Baseball.

 

Zní to až neuvěřitelně, ale dnes to jsou tři roky, co jsem založil facebookovou stránku Milujeme Baseball a o den později následoval také první příspěvek. 

Letos jsme již překročili hranici 1500 followerů aniž bychom utratili co i jen korunu na reklamu, což považuji za výborný úspěch. I proto, že letos stojí projekt z 99% pouze na mně a je o to složitější přinášet vám vždy čerstvé a zajímavé informace. Velký úspěch mezi fanoušky měla STR Tipovačka, do které se zapojilo přes 200 fanoušků a přinesla nám drama až do posledního kola. Nyní ještě máme resty v podobě dodání cen od jednoho z partnerů, ale věřím, že v příštím týdnu se to dá do pořádku. Letos jsme z časových důvodů vyřadili vyhlašování hráčů týdne v extralize. Bohužel stejně se rozhodla i ČBA ohledně hráčů měsíce, což je velká škoda.

Rozhodl jsem se také, že vydám překlad jedné velmi dobré baseballové knihy Almost Perfect. Po jednáních s vydavatelem jsem nakonec vyjednal limitovanou licenci pro český trh a spustil projekt na stránce Nakopni.me . Bohužel doteď projevilo o knihu zájem pouze 23 lidí, takže z jejího vydání možná sejde.

Naopak úspěšný byl projekt baseballových vykrajovátek, který jsme rozjeli před minulými Vánoci. Jsem rád, že jsem mohl tímto způsobem udělat radost baseballovým fanouškům. Ačkoliv to byly mnohdy nervy, hlavně kvůli službám České pošty. 

Co chystám do dalšího roku fungování projektu ještě konkretizovat nechci. Určitě opět spustíme Tipovačku. Dále se můžete těšit na další články z prostředí baseballu. Opět jich bude hodně z MLB, od které mám velkou podporu a jsem za to ohromně vděčný. Samozřejmě stále budu rád, pokud by se někdo chtěl zapojit a přispěl nějakými články, grafikou nebo čímkoliv, co by dalším fanouškům udělalo radost. 

Rád bych také poděkoval všem z vás, kteří mi poslali podněty na články nebo odkazy na zajímavá videa. Letos v naší emailové schránce přistál rekordní počet emailů od vás fanoušků, čehož si nesmírně cením. Mrzí mě pouze to, že velká část z nich byla v negativním tónu směrem k české baseballové komunitě nebo asociaci. Věřím však, že společnými silami, společnou práci a dialogem, dokážeme i tyto negativní věci změnit a překonat. A to by mohl být cíl nás všech pro další rok.

S pozdravem

Ján Jabrocký

zakladatel projektu Milujeme Baseball

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..