AktualityMLB

Hráčská asociace MLB odmítla Pitch Clock

MLB se neustále snaží přinášet návrhy, které by měly urychlit baseballové zápasy. Zdá se však, že tentokrát narazí na odpor hráčů.

Hráčská asociace totiž oznámila, že odmítá návrh na zavedení časovéhoho limitu pro nadhazovače (Pitch clock) a také limity pro počet návštěv na nadhazovacím kopci. Oba tyto kroky jsou důležité pro vedení soutěže a měly přispět k zrychlení utkání Major League.

Zatím se nejedná o oficiální stanovisko Hráčské asociace, ale dle zámořských médií již ve čtvrtek proběhl rozhovor mezi zástupci asociace a vedením MLB na toto téma. Manažment soutěže však stále může zmíněné změny prosadit. Nedá se však očekávat, že se tak stane dříve, než proběhne schůze majitelů klubů. Ta proběhne na přelomu ledna a února v Kalifornii. 

Pitch clock! (16998109219)

Otázne je, jak přijme tuto novinku baseballová veřejnost, která se v této otázce také nedokáže shodnout. Mnoho lidí s tím souhlasí, naopak mnoho fanoušků si myslí, že to jde proti baseballu, jenž je typickou letní hrou. A hlavně, Američané baseball nazývají jako "National Pasttime", čili národní kratochvíli a k tomu dlouhé duely patří.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..