AktualityOstatní

Caribbean Series: Portoriko obhájilo titul

Velmi kvalitní turnaj Caribbean Series nabídl ve finále fantastickou podívanou, která skončila vítězstvím obhájců titulu z Portorika.

Kdo si v noci přivstal a našel si přenos finálového zápasu Caribbean Series, tak rozhodně nelitoval. Utkání totiž nabídlo ten nejlepší baseball, jaký je možné v offseason sledovat (ke vší úctě k ABL). A také napsalo další unikátní příběh, na který se jen tak nezapomene. Ale pojďme po pořádku. 

Dominikánci na Portoričany vlétli od začátku a hned v první směně stáhl dva body svým odpalem Juan Pérez. 

A i v dalším průběhu utkání měl mistr z dominikánské republiky navrch. Hlavní zásluhu na tom měl hlavně nadhazovač Raul Valdez, který za šest směn soupeři povolil pouze 2 hity. Jenže po jeden vystřídání v sedmé směně se začaly dít věci. Ruben Gotay nejdříve stáhl dva běžce a Portoriko se dotáhlo na jeden bod. O chvíli později Jonathan Morales tříbodovým homerunem otočil skóre ve prospěch Portorika.

 

 

To se pak neslo na vlně euforie a v další směně přidalo dašlí tři doběhy. Naopak Dominikánská republika již nenašla dostatek psychických sil, aby se zápasem něco udělala. Portoriko se tak může těšit z obhajoby titulu.

Pro Portoriko je toto vítězství o to lepší, že jejich letošní sezona začala kvůli hurikánu Mary až 18. ledna. Navíc se hrálo pouze na jednom stadionu a za denního světla, kvůli problémům s dodávkami elektřiny (psali jsme o tom ZDE). Pro Portoriko to je zároveň již šestnácté prvenství na turnaji a v historických tabulkách jim patří druhá pozice prívě za Dominikánskou republikou. Ta má o tři tituly víc. Tým Criollos de Caguas, jenž letos reprezentoval portorickou ligu, si připsal již páté vítězství na turnaji a dostal se na druhé místo v počtu vítězství. O to se dělí s dalšími dvěma kluby – Cangrejeros de Santurce (POR) a Águilas Cibaeñas (DOM).

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..