AktualityMLB

Do MLB možná zamíří hvězda japonské NPB

Před minulou sezonou svedly týmy MLB bitvu o Shohei Ohtaniho. Letos je ve hře další zajímavý nadhazovač z NPB.

Třináctinásobný mistr japonském ligy Seibu Lions vydal prohlášení, že umožní Yusei Kikuchimu přijímat nabídky od klubů MLB. A o tohoto sedmadvacetiletého nadhazovače by mohl být za mořem zájem.

V japonské lize nasbíral Kikuchi 73 výher a 46 proher a jeho ERA je slušných 2.77. V tomto roce se mu dařilo nadmíru, když skončil s bilancí 14-4 a připsal si 153 strikeoutů v 163.2 směnách.

Někteří odborníci se domnívají, že by mohl podepsat podobnou smlouvu, jako Korejec Hyun-Jin Ryu v roce 2013. Dodgers se tehdy upsal na 6 let s celkovým platem 36 milionů dolarů. K tomu dostal podpisový bonus 5 milionů dolarů.

Při takové smlouvě by jeho původnímu týmu (Seibu Lions) musel být vyplacený zajímavý poplatek. Ten se vypočítává dle výšky kontraktu. Do výše 25 milionů zaplatí zájemce původnímu klubu 20%. Pokud by byl vyšší, tak zaplatí 20% z 25ti milionů+17,5% z částky mezi 25-50 milionů. A pokud ještě vyšší, tak to bude navíc 15% z částky převyšující hranici 50 milionů dolarů, což rozhodně pro japonský klub nejsou nezajímavá čísla. Vše jim ale garantuje smlouva mezi MLB a NPB.

Bude zajímavé, kde nakonec Kikuchi skončí. Mluví se, že zájem by mohl být na straně Dodgers, kde již působí Ryu i Kenta Maeda. Objevili se informace také o možném zájmu Mariners. Jak ukázal loňský rok při podepisování Shohei Ohtaniho, tak realita nakonec může být jakákoliv.

No Title

No Description

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..