MBOstatní

ABL: Ohlédnutí za 4. týdnem

Opět po týdnu se podíváme na to, co nám nabídla australská baseballová liga ABL. Ta se nezastaví ani před svátky a vy si můžete užít také vánoční baseball z daleké Austrálie.

Canberra pálí

Pohled do statistik ukazuje jednu velmi zajímavou informaci. Nejlepším týmem na pálce je totiž poslední klub tabulky Canberra Cavalry. Její týmový pálkařský průměr je .284. Kde je tedy problém? Canberra vede ligu v počtu lead-off hitů (41), jenže pak má problém se stahováním běžců pro body. Jejich 37 hitů s běžci ve skórovacích pozicích je řadí na poslední místo soutěže.

Sydney na vzestupu

Blue Sox nezačali sezonu ideálně, když první tři zápasy prohráli. Jenže od té doby se jejich výkony zvedly a Sydney z posledních třinácti utkání devět vyhrálo. Díky tomu se vyšplhalo na první místo Severovýchodní divize.

Tuatara našla sebevědomí

Po druhém týdnu jsme psali, že Aucklandu se ani v této sezoně příliš nedaří. Jenže ve třetím týdnu zvítězila v domácí sérii proti Canberre a evidentně najela na vítěznou vlnu. Ve čtvrtém týdnu si dokonce dokázala poradit s obhájci titulu Brisbane na jejich hřišti, když zvítězila ve třech ze čtyř utkání vzájemné série. Tím se baseballisté Aucklandu posunuli na příčku zaručující postup do playoff. Naopak Brisbane je na nepostupovém třetím místě. Do konce soutěže je však stále daleko.

Trápení nadhazovačů Koreje

Geelong-Korea chtěla odčinit loňské nevýrazné výkony a zpočátku to s jejich výkony nevypadalo špatně. Jenže v prosinci se jejich nadhazovači spíše trápí a ačkoliv mají na svém kontě nejvíce doběhů v lize, tak jim to na výhry nestačí. Pouze dva nadhazovači Geelongu (Kih-Yung Yang a Tae-Seung Jung) mají v prosinci ERA pod 4.00. Nadhazovači Geelongu navíc mají na svém kontě nejvíce darovaných met zdarma v lize a nejmenší počet strikeoutů.

Psali jsme...  Japonsko zaznamenalo proti Evropě kombinovanou Perfect Game

Adelaide umí závěry

Talentovaný tým Adelaide ukazuje, že umí zvládat koncovky zápasů. Přesvědčit se o tom mohli baseballisté Melbourne, kteří ve vzájemné sérii dvakrát prohráli až v poslední směně. Čtvrtý duel dokonce Gaints vyrovnali v sedmé směně (hrál se doubleheader, čili dle pravidel ABL se utkání v tomto případě hrají na 7 směn) a v nastavení pak zápas otočili ve svůj prospěch. Adelaide také první zápas série otáčelo až v deváté směně, do které vstupovali se ztrátou 1-3.

Rekordní Schmidt

V sobotním utkání mezí Perthem a Geelong-Koreou si do statistik připsal výhru nadhazovač Dan Schmidt. Pro zkušeného hráče to byla již výhra číslo 36 v ABL, čímž se dostal na první příčku historických statistik soutěže.

Roeger ukončil kariéru

Jedna z legend Giants Angus Roeger oficiálně ukončil hráčskou kariéru. Roeger odehrál 213 utkání v dresu Adelaide, kde začal hrát v devětadvaceti letech v sezoně 2012/2013. Stal se prvním hráčem historie ABL, který dokázal odpálit grand slam homerun ve dvou utkáních v řadě.

Aktuální tabulka ABL


 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..