MBMLB

Největší hráčská naděje každého celku MLB (1-10)

Protože nám do začátku jarní přípravy mužstev MLB zbývá nějaký čas, pojďme se proto podívat, na největší naděje každého z třiceti týmů Major League.

Arizona Diamondbacks: Ketel Marte

Embed from Getty Images
Šestadvacetiletý Ketel Marte zazářil koncem sezony 2018 a mnozí byli zvědaví, jestli potvrdí své výkony i další rok. A Ketel rozhodně nezklamal. Jeho čísla byly výborné .329/.389/.592, 36 dvoumetových odpalů, 32 homerunů a WAR 6.9. Arizona má jeho služby pojištěné až do roku 2024.

Atlanta Braves: Ronald Acuna Jr.

Embed from Getty Images
Teprve dvaadvacetiletý talent rozhodně nemusíme představovat. Acuna přichází z dobrého farmářského systému, který určitě ještě několik zajímavých jmen v příštích letech vyprodukuje. Když pak loni v dubnu podepsal prodloužení smlouvy do roku 2028 v hodnotě 100 milionů dolarů, tak s někteří fandové chytali za hlavu. Jenže Acuňa jim ukázal, že si to rozhodně zaslouží. Jeho 41 homerunů a WAR 5.5 mluví za své.

Baltimore Orioles: John Means

Embed from Getty Images
Hledat větší talent a naději v týmu Orioles je složitější, ale volba padla na nadhazovače Johna Meansa. Ten ve slabém týmu nebudil tolik pozornosti, i tak však skončil na druhém místě v hlasování o nejlepšího nováčka Americké ligy. Means totiž zaznamenal ERA 3.60, WHIP 1.14 a 121 strikeoutů v 155 odházených směnách. To je na mladíka, který působí v mužstvu, které nasbíralo 108 proher, velmi dobrá vizitka. Navíc Orioles mají jeho služby pojištěné až do roku 2024.

Boston Red Sox: Rafael Devers

Embed from Getty Images
Třiadvacetiletý Devers má za sebou již dvě sezony v Major League a díky výkonům, které podává, byste mu klidně tipovali i vyšší věk. Zaujal již v první plné sezoně v MLB, kdy zaznamenal 21 homerunů. V loňské sezoně svá čísla ještě vylepšil na .311/.361/.555 a 32 homerunů. Marně byste v Americké lize hledali hráče, který měl na svém kontě více dvoumetových odpalů (54). Nevýhodou Red Sox je pouze to, že je pod kontrolou klubu pouze do roku 2023.

Chicago Cubs: Wilson Contreras

Embed from Getty Images
Cubs možná mají ve svém týmu mnohém lepší mladé pušky. Jenže jak Javier Baez, tak také Kris Bryant jsou pod smlouvou pouze do roku 2021. Navíc u druhého jmenovaného to nevypadá, že by měl s klubem idylický vztah. Volba proto padla na catchera Wilsona Contrerase. Ten se zlepšuje každým rokem a v uplynulé sezoně si za své výkony již podruhé vysloužil nominaci do All-Star Game.

Chicago White Sox: Lucas Giolito

Embed from Getty Images
Také tým White Sox je napěchovaný talentem a vybrat jednoho hráče je nevděčná úloha. Vždyť v týmu figurují jména jako Eloy Jimenez, Yoan Moncada, Tim Anderson a podobně. My jsme nakonec vsadili na pětadvacetiletého nadhazovače Lucase Giolita. Ten v minulém roce ukázal obrovský progres oproti sezoně 2018 a jeho ERA byla 3.41 oproti 6.13 o rok dříve. K tomu přidal 228 strikeoutů v 176.2 odházených směnách. Odházel dokonce tři kompletní zápasy, což je v dnešní MLB nepříliš obvyklý jev. Pokud bude v zlepšování pokračovat, tak může být hlavním mužem rotace White Sox.

Cincinnati Reds: Luis Castillo

Embed from Getty Images
Podobná situace jako u White Sox. I Reds mají hráče jako Aristides Aquino, Nick Senzel nebo Jesse Winker, kteří ukázali, že můžou bt příslibem. Jenže Luis Castillo si již dokázal vybudovat stabilní pozici v rotaci Reds. Navíc loni stlačil svou ERA na 3.40 a zaznamenal 226 strikeoutů v 190.2 odházených směnách. Následující tři roky by tak mohl být jedním ze základních kamenů případného vzestupu Cincinnati.

Cleveland Indians: Shane Bieber

Embed from Getty Images
Situace kolem Francisca Lindora je velmi nejasná, tak jsme se u Indiánů museli rozhlédnout jinde. A naše volba tak padla na čtyřiadvacetiletého nadhazovače Shane Biebera. Ten loni předváděl parádní výkony a odházel dokonce 3 Complete Game a dvakrát shutout. Jeho ERA byla 3.28, WHIP 1.05 a ve 214.1 odházených směnách hodil 259 strikeoutů. Po odchodu Coreyho Klubera by mu měla patřit budoucnost v Clevelandu. Minimálně do roku 2024, dokdy má platnou smlouvu.

Colorado Rockies: German Marquez

Embed from Getty Images
Budoucnost Nolana Arenada v Coloradu je nejistá a Trevor Story je pod smlouvou pouze na další dvě sezony. V minulém roce však Rockies o pět let prodloužili smlouvu nadhazovač Germanu Marquezovi. Ten do Denveru přišel výměnou za Coreyho Dickersona z Tampa Bay a ukazuje se, že to byl jeden z nejlepších trejdů klubu za poslední roky. Jeho ERA je v Coloradu sice 4.32, ale na Coors Field to není katastrofa. Na rozdíl od další naděje Kylea Freelanda jej nepostihl žádný pokles a patří mezi nejkvalitnější nadhazovače rotace.

Detroit Tigers: Spencer Turnbull

Embed from Getty Images
Dnešní desítku zakončíme v Detroitu. Ačkoliv tam mají v týmu více zmiňovaného Matthew Boyda, tak v našem výběru máme Spencera Turnbulla. Ten je v nepříliš talentovaném celku jednou z nadějí klubu pro nadcházející sezony. Zajímavá je jeho statistika homerunů na devět směn (HR/9), kde má číslo 0.8 (oproti Boydovi, jenž má 1.9). Ve statistice WAR mu patřilo druhé místo mezi nadhazovači klubu.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..