MBMLB

Největší hráčská naděje každého celku MLB (21-30)

Dnes vám přinášíme poslední díl seriálu, ve kterém hledáme největší naděje pro každý tým Major League. Pokud vám unikly předešlé díly, tak se na ně neváhejte podívat. (Kritéria: 27 let a méně, pod kontrolou klubu minimálně další 3 roky a minimálně 1 odehraný zápas v MLB)

Největší hráčská naděje každého celku MLB (1-10)

Největší hráčská naděje každého celku MLB (11-20)

Philadelphia Phillies: Aaron Nola

Embed from Getty Images
Po sezoně 2018, kdy se WAR Aarona Noly vyšplhala na 10.5, Phillies neváhali a okamžitě s mladým nadhazovačem prodloužili smlouvu o 4 roky a dali mu 45 milionů dolarů. Součástí smlouvy je i opce na rok 2023 a zatím to nevypadá, že by ji Phillies měli důvod nevyužít. Nola sice v uplynulém roce neházel tak dobře, jako o rok dříve, ale ERA 3.87 a 229 strikeoutů v 202 odházených směnách jsou velmi solidní čísla. 

Pittsburgh Pirates: Josh Bell

Embed from Getty Images
V celku Pirates bylo opravdu těžko vybírat, ale volba padla na sedmadvacetiletého silového pálkaře Joshe Bella. Ten se loni hodně zlepšil na pálce, když nejenže zvedl svůj pálkařský průměr, ale hlavně odpálil skoro stejný počet míčů za plot, jak v předešlých dvou letech (37 vs. 38). Jeho slabinou však je defenziva a běh na metách. Pokud se v těchto ohledech zlepší, tak Pirates budou určitě s jeho službami spokojeni.

San Diego Padres: Fernando Tatis Jr.

Embed from Getty Images
Tým Padres je přešpikovaný talentem a proto pokud bychom zvolili jakéhokoliv z mladých hráčů, tak by to nebyl krok vedle. Do našeho pomyslného finále se dostala dvojice Chris Paddack a Fernando Tatis Jr. Nakonec jsme zvolili mladšího z nich, který již ve dvaceti letech předváděl v dresu Padres velmi dobré výkony. V MLB nastoupil k čtyřiaosmdesáti utkáním s jeho čísla .317/.379/.590 jsou opravdu impozantní. Tatis Jr. má na to, aby byl jednou z hlavních hvězd celé Major League.

San Francisco Giants: Mauricio Dubon

Embed from Getty Images
Giants Dubona získalivýměnou za Drew Pomeranze na konci trade deadline a následně mu dali prostor v hlavním týmu. Tam pětadvacetiletý hráč ukázal svou perspektivu a rozhodně nezklamal. Navíc již v Triple-A dokazoval, že rozhodně má talentu na rozdávání. Navíc může hrát jak na druhé metě, tak také na spojce.

Seattle Mariners: Kyle Lewis

Embed from Getty Images
Vnější polař Kyle Lewis naskočil do MLB teprve až v září loňského roku a v sedmdesáti pěti stavech na pálce zaznamenal 6 homerunů, 19 hitů a 13 RBI. V Seattlu sice doufali, že jedenáctka draftu 2016 vstoupí do A-týmu dříve, ale jeho postup přibrzdily zranění. Loni to již s Lewisem vypadalo velmi dobře a v MiLB nastoupil do 122 zápasů. 

St. Louis Cardinals: Jack Flaherty

Embed from Getty Images
V případě Cardinals nebylo co řešit. Jack Flaherty ukončil loňskou sezonu jako čtvrtý nadhazovač Národní ligy ve statistice ERA (2.75), první ve WHIP (0.97), šestý v strikoutech (231) a osmí v odházených směnách (196.1). Za tyto své výkony byl mnohými hlasujícími zmíněný i při volbě Cy Young, kde nakonec skončil čtvrtý. Cardinals mají talentovaného nadhazovače pod kontrolou ještě další 4 roky a je pravděpodobné, že mu nabídnou prodloužení smlouvy.

Tampa Bay Rays: Austin Meadows

Embed from Getty Images
Další člen mého fantasy týmu v loňské sezoně, takže jsem jeho výkony měl pod drobnohledem. Rays Meadowse získali v rámci výměny s Pirates, kdy odešel Chris Archer a na Floridu dorazil ještě Tyler Glasnow a Shane Baz. Meadows loni poprvé dostal příležitost být hráčem základní sestavy Rays a celý rok dokazoval, že je víc, než platnou posilou. Jeho pálkařský průměr byl těsně pod hranicí 30% (.291) a OBP .264. Za své výkony si vysloužil i nominaci do All-Star Game a skončil 14. v hlasování o nejužitečnějšího hráče Americké ligy. 

Texas Rangers: Joey Gallo

Embed from Getty Images
Joey Gallo toho sice loni kvůli zranění moc neodehrál, ale v předešlých dvou sezonách pokaždé odpálil přes 40 homerunů. Bůhví, kolik by jich měl v minulém roce s novými daleko létajícími míči. Každopádně pro nadcházející sezonu by měl být Gallo fit a Rangers na jeho pálkařské výkony budou rozhodně spoléhat.

Toronto Blue Jays: Vladimir Guerrero Jr.

Embed from Getty Images
V Torontu najdeme mezi talentovanými nadějemi mnoho povědomých jmen. – Bo Bichette, Cavan Biggio, Lourdes Gurriel Jr. nebo Vladimir Guerrero Jr. Do našeho seriálu jsme vybrali posledně jmenovaného. Ten se sice trochu pomaleji rozbíhal, ale po All-Star Game pálil v průměru .293 a ukázal, že je velkým příslibem do dalších let. A pokud by se nedařilo jemu, tak mají v Torontu zbylé tři jmenované. O pálkařskou budoucnost kanadského celku bych se tedy neobával. Jakmile tato čtveřice získá více zkušeností, tak budou blue Jays postrachem nadhazovačů po celé lize.

Washington Nationals: Juan Soto

Embed from Getty Images
Další hráč z našeho seznamu, který má potenciál stát hlavní hvězdou soutěže. Již v průběhu playoff ukazoval, že ačkoliv ma stále jenom 21 let, tak se důležitých momentů nelekne. Navíc je na pálce velmi disciplinovaný a k velmi solidnímu pálkařskému průměru .282 přidal i 108 met zdarma a 110 stažených bodů. Myslím, že fanoušci Nationals již úplně zapomněli, že kdysi v jejich dres oblékal Bryce Harper. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..