MBMLB

Vyhrál medaili na zimní olympiádě. Nyní chce do MLB

Bedlivý divák, který sledoval Zimní olympijské hry v Soči v roce 2014, možná zaregistroval, že součástí americké stříbrné rychlobruslařské štafety na 5000 m byl jistý Eddy Alvarez. Pokud byste ale nyní Eddyho hledali s bruslemi v rukou, tak byste možná nepochodili. Potomek kubánských emigrantů totiž zkouší své štěstí v profesionálním baseballu.

Již před zmíněnou Olympiádou se Eddy nechal slyšet, že by se rád po Hrách vrátil v baseballu, který hrával již na střední škole. Dokonce se dostal do výběru konference jako nejlepší spojka. Jeho kariéru, jak baseballovou, tak i rychlobruslařskou, přerušila operace zničených kolen, která jej dokonce na chvíli upoutala na vozík. Po rekonvalescenci nakonec Eddy vyslyšel volání rychlobruslařského svazu a v zimě 2012 se vrátil na ledové ovály. Jeho dvouletá anabáze nakonec skončila zmíněným úspěchem na Zimní Olmypiádě v roce 2014. Po ní se Eddy s bruslemi rozloučil a dokonce prohlásil, že je 95% šance, že se již k rychlobruslení nevrátí. 

V draftu 2014 si jej ale žádný tým nevybral. Jenže to jej nakonec mrzet nemuselo, protože mu byla nabídnuta smlouva organizaci Chicago White Sox. Tým jej nejdříve poslal do nejnižší ligy v Arizoně, kde odehrál 27 utkání s velmi slušným pálkařským průměrem .291. Díky tomu si vysloužil pozvánku do Single A, kde v dresu Kannapolisu doslova zářil a v osmnácti zápasech zaznamenal 31 hitů a jeho pálkařský průměr se vyšplhal na .431.

Již o dva roky později se poprvé podíval do Triple-A, kde také nezklamal. Ačkoliv v nejvyšší farmářské lize nepodával špatné výkony, tak pozvánka do Major League jej obcházela. Před loňskou sezonou jej White Sox vyměnili do Miami a Alvarez se tak vrátil na rodnou Floridu. Bohužel pro něj mu začátek sezony utekl kvůli zranění, které jej vyřadilo ze hry na 2 měsíce. Po návratu se rychle dostal až do Triple-A týmu v New Orleans, kde měl výborná čísla .323/.407/.570. Mnoho fanoušků proto předpokládalo, že Alvarez bude jedním z hráčů, které vedení Marlins v září povolá do hlavního týmu. To se nakonec k velkému překvapení nestalo.

Ve čtvrtek Eddy Alvarez oslávil 30 let a podle předpokladů by měl i letos začít na farmě v Triple-A. Tu již Miami nemá v New Orleans, ale ve Wichitě v Kansasu. A talentovaný Kubánec se bude prát s mladšími spoluhráči o svou šanci zahrát si v nejlepší lize světa. Pokud by se mu to povedlo, tak by tím završil další parádní sportovní příběh.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..