MBNázory

Komentář: Pomůže současná krize baseballu?

Dnes byste na našem webu normálně našli článek o tom, co přinese nová sezona MLB. Jenže nepřízeň osudu nakonec odložil start baseballových soutěží o týdny a měsíce. A protože mnozí předpovídají, že svět po krizi nebude stejný jako dřív, tak mně zajímá, co to znamená pro baseball. Může to být pro něj nová renesance?

Baseball v USA v posledních letech ztrácel svou pozici národního sportu a byl převálcován americkým fotbalem. Navíc se o druhé místo v popularitě a návštěvnosti přetahoval s basketbalem. Oba jsou to sporty, které jsou rychlejší a mají více akce.

Američané o baseballu říkají, že je to jejich národní kratochvíle. Fanoušci nechodili na zápasy pouze kvůli samotné hře, ale také potkat se s přáteli, dát si něco dobrého k jídlu a pití. Teprve seventh-inning stretch mnohé probudil a připomněl jim, že se na hřišti hraje baseball. Jenže v posledních letech se život lidí značně zrychlil, mnohým přišly zápasy baseballu hodně dlouhé a s minimem akce (nechápu proč).

Jenže aktuální pandemie koronaviru možná mnoho lidi přinutí přehodnotit svůj postoj k životu. Je možné, že se lidé přestanou neustále za něčím honit a naučí se více odpočívat. A právě baseballové zápasy by mohly být to místo, kam budou Američané (ale nejen oni) chodit odpočívat a trávit volný čas. Chci být optimistou a věřit, že pro baseball přichází další zlatá éra.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  MLB: Athletics budou příští tři roky hrát v Sacramentu

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..