MBOstatní

Bude Chi-Hung Liu budoucí hvězda CPBL?

Klub Wei Chuan Dragons byl prvním vítězem tchajvanské CPBL v roce 1990. Jenže po bankrotu v roce 1999 tým v soutěži skončil a nyní se snaží o návrat. Letos prozatím ve farmářské soutěži, příští sezonu již “draci” budou hrát v té nejvyšší. A fanoušci věří, že zašlou slávu klubu by mohl obnovit letos dvacetiletý Chi-Hung Liu.

Liu se loni stal jedničkou draftu CPBL a zároveň prvním draftovaným hráčem novodobé historie Dragons. Ti neváhali a nedlouho po draftu s hráčem podepsali kontrakt, který mu zaručuje příjem 20 000 amerických dolarů. Zároveň dostal Liu podpisový bonus 197 000 dolarů. Již na tom je vidět, že klub do tohoto hráče vkládá velké naděje.

Dragons hráče okamžitě zařadili na soupisku pro Zimní asijskou ligu, kde v konkurenci šesti celků skončil klub na třetím místě. Liu se v týmu může učit od zkušených veteránů, jako je Tao-Jung Tseng, který má pálkařský průměr v CPBL .344, nebo Tsung-Chun Wu (.314). Začátek sezony ukazuje, že mladík v dresu Dragons od nich hodně pochytil.

V prvních sedmnácti zápasech totiž zaznamenal 33 hitů z 69 at-bat, z toho 6 homerunů. Tím se jeho pálkařský průměr dostal na výborných .478 a OBP dokonce .526. Náramně mu vyšli hlavně poslední 4 zápasy, v nichž si do statistik připsal 4 homeruny a 10 hitů. I díky tomu Dragons vyhráli posledních pět duelů a postupně se dostali z posledního místa tabulky na druhou příčku za farmářský tým Chinatrust Brothers. A fanoušci Dragons věří, že do příštího roku tým vstoupí do CPBL jako nejlepší celek letošní sezony ve farmářské lize.

Liu pálí homerun v zápase proti farmě Uni-Lions

No Title

No Description

Zamíří tchajwanská hvězda do MLB?

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..