MBMLB

MLB vyhlíží restart ke konci května

Start letošní sezony Major League Baseball byl kvůli pandemii koronaviru odložený a již měsíc fanoušci čekají, kdy se soutěž rozehraje. Nyní se zdá, že máme první termín, kdy by MLB mohla začít.

Reportér ESPN Jeff Passan napsal, že aktuálně se vyhlíží start baseballových aktivit k 31. květnu letošního roku. To nutně neznamená, že by soutěž začala v tento datum. Reálně by spíše první zápas mohol přijít začátkem července. Passan také dodává, že by toto řešení bylo logické a navíc většina klubů garantovala výplaty svým zaměstnancům právě do konce května.

Novinář R.J. Anderson z CBS Sports ale upozorňuje, že pokud by se hrálo, tak je pravděpodobné, že by vedení soutěže zvolilo variantu, kdy by se hrálo pouze na Floridě, v Arizoně a Texasu. Jednou z variant je i to, že by se zápasy hrály bez diváků na stadionech, jak je to nyní na Tchaj-wanu nebo bude v jihokorejské KBO.

Samozřejmě již nyní je velmi pravděpodobné, že by byla letošní sezona zkrácena. Reálně se dá uvažovat o zkrácení na 80 nebo 100 zápasů. Playoff by se mohlo odehrát v listopadu a pravděpodobně by se hrálo na neutrální půdě na stadionech, kde je příznivější podnebí, nebo jsou zastřešené.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..