ČeskoMB

Nuclears Třebíč letos místo Swagertyho povede Jan Urbánek

Pandemie koronaviru přinesla českým klubům mnoho komplikací. Jednou z nich je také to, že nemůžou letos použít cizince, kteří nemají trvalý pobyt v České republice. S tímto se potýkají také v Třebíči, kde je problém násobený tím, že Američan Stephen Swagerty měl plnit také funkci trenéra A-týmu. Jeho místo tak pro letošní sezonu zaujme nejstarší hráč a předseda klubu Nuclears Jan Urbánek.

„Letošní ročník Extraligy bude velkou měrou záviset na výkonech českých nadhazovačů, kteří v uplynulých letech často stáli ve stínu najímaných cizinců. Můžeme se tak dočkat řady překvapení.“ říká nově jmenovaný trenér Třebíče k nadcházející sezóně v tiskové zprávě klubu. „Samozřejmě, že bychom se chtěli konečně probojovat do play-off. Stát se ale může cokoliv, takže hlavním cílem je především udržet na Vysočině nejvyšší soutěž i pro další rok.“ Komentuje realisticky upravené plány Nuclears hlavní trenér Jan Urbánek.

Na soupisce A týmu jsou v Třebíči všichni junioři. Premiéru v nejvyšší soutěži tak může letos okusit řada mladých hráčů. Určitě se tak mají diváci na co těšit. Jejich počet na stadionu je ale momentálně omezen pokyny České baseballové asociace na padesát. Probíhat nebudou ani předzápasové ceremoniály a doprovodné akce

z tiskové zprávy Nuclears Třebíč

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..