ČeskoMB

EXL: Kotlářka loupila v Brně. Třebíč má první výhru

V sobotu pokračovala baseballová Extraliga dalšími zápasy a ty přinesly mnoho zajímavých výsledků.

V Komárově mohli fanoušci vidět pěkný souboj nadhazovačů. Domácí Radim Chroust opět předvedl  další výborný výkon, když za sedm odházených směn povolil pouze 3 úspěšné odpaly, žádnou metu zdarma a jeden doběh. O moc nezaostával hostující Daniel Padyšák, který za šest směn povolil pouze 2 doběhy a 4 hity. O vítězi tak rozhodli výkony hráčů z bullpenu a tady měli navrch hostující hráči. Ti dokázali v osmé směně proti dvojici Filip Čapka a Jan Vašourek stáhnout 3 doběhy.

Draci ve zbylých dvou směnách měli šance přidat další body ačkoliv v nich dostali běžce na mety. V dohrávce deváté směny dokonce domácí obsadili všechny mety, ale obrana Kotlářka s closerem Scottem Mulhearnem situaci zvládla na výbornou a Kotlářka nakonec veze z Brna velmi cenné vítězství.

 

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Kotlářka Praha
0 0 0 1 0 0 0 3 0   4 4 0
Draci Brno
0 0 0 0 0 2 0 0 0   2 5 0

Do Prahy na Tempo přijela Třebíč, která v prvních dvou týdnech nepoznala radost z vítězství. Jenže hned v prvních dvou směnách hosté dokázali zatlačit na Marka Minaříka a stáhli sedm doběhů. Sami se mohli spolehnout na Lukáše Hloucha, který dokázal domácí pálkaře udržet na čtyřech dobězích ve čtyřech směnách, čímž dal svému týmu šanci na výhru. Na jeho práci pak v posledních dvou směnách navázal Lukáš Pacal, který udržel nulu v kolonce doběhů a Nuclears tak vezou z hlavního města první vítězství letošní sezony.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Třebíč Nuclears
4 3 0 0 0 0 0 0 0   7 12 0
Tempo Praha
2 0 1 0 0 1 0 0 0   4 7 0

Kdo přišel v sobotu na Kraví Horu, tak byl svědkem velmi krátkého utkání. To toiž trvalo pouze hodinu a 45 minut a mělo jasný průběh. Hostující SaBaT totiž nedokázal s domácími vůbec držet krok a domů si veze vysokou prohru 0-19. Z toho 6 bodů stáhl domácí Richard Sázavský. Další dva homeruny si připsal Matěj Menšík, který je tak se čtyřmi odpaly za plot v čele homerunářů letošní sezony.

Psali jsme...  EXL: Kotlářka with a football win. Hroši won the first game in derby

O historický zápis se však postaral domácí nadhazovač Michal Kočí, který si připsal 6 strikeoutů a jako čtvrtý hráč historie Extraligy má na svém kontě minimálně 600 strikeoutů. (článek)

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
SaBaT Praha
0 0 0 0 0           0 3 2
Technika
2 1 7 9           19 14 1

Až nečekaně vyrovnané utkání bylo k vidění na Krči, kam přijela Olympia. Blansko totiž na kopec postavilo teprve osmnáctiletého Tomáše Hrbka. Proti němu stal na kopci zkušený reprezentant Tomáš Duffek. A mladý startér Olympie mu dokázal konkurovat, když v necelých čtyřech odházených směnách povolil pouze dva doběhy a držel tak svůj tým ve hře. Domácí se výrazněji prosadili až v dohrávce šesté směny, kdy dokázali stáhnout 6 doběhů a při vedení 8-2 se zdálo, že je po zápase.

Jenže hosté se nevzdali a v druhé polovině utkání zatlačili na domácí nadhazovače, z čehož pramenili doběhy. To největší drama přišlo v úvodu domácí směny, do které vstupovali blanenští se ztrátou tří bodů. Tu ale po odpalech Němce, Havlíčka a Davida Farkaše dokázali stáhnout na rozdíl jednoho bodu. Když pak přidal Michal Kohoutek další hit, kterým posunul Farkaše na třetí metu, bylo Blanskou kousek od vyrovnání. Jenže Tomáše Jelínka pak Vojtěch Bužga vyřadil strikeoutem a udržel tak výhru pro svůj tým.

v domácím dresu se opět zaskvěl syn manažera Eagles Marek chlup, který zaznamenal 3 hity a zisk dvou met zdarma. Pokaždé v zápase se tak dokázal dostat na metu. Eagles se díky výhře dostali na první místo extraligové tabulky.

Celý duel navíc bylo možné sledovat s českým komentářem Stanislava Straky a Jiřího Vlacha na YouTube.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Olympia Blansko
0 0 0 0 2 2 2 0 2   8 14 2
Eagles Praha
0 1 1 0 6 0 1 0   9 13 1

Na areál U Hrocha přijeli hráči Arrows Ostrava, kterým domácí měli po páteční prohře co vracet. Na kopci navíc měli Honzu Kucina, který má v letošní sezoně velmi dobrou formu. Jenže nadhazovač domácích zůstal ve hře pouze dvě směny, aby si po předchozích dvou startech trochu odpočinul a do hry se pak dostali mladíci v dresu Hrochů. Ti nedokázali zastavit pálkaře Ostravy a hosté nakonec doběhli pro 14 bodů.

Psali jsme...  I přes slušný výkon proti Hrochům si Sokolové z víkendu odnášejí prohru v sérii 0:3 na zápasy

Arrows také nechali svého startéra Borise Bokaje na kopci pouze 5 směn. O zbylé čtyři se spravedlivě podělili Alexander Šín a Matěj Satoria. Homerunem se v jejich dresu zaskvěli Jakub Voják a Daniel Černý. Druhý jmenovaný navíc z devátého místa v lineupu stáhl šest doběhů Ostravy.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
ARROWS OSTRAVA
0 0 2 4 1 0 6 1 0   14 17 0
HROŠI BRNO
0 0 2 0 2 0 2 0 0   6 12 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..