MBMLB

MLB navrhuje sezonu s 76 zápasy a snížení platů o 25%

Po tom, co se v minulém týdnu objevila informace, že majitelé klubů chtějí hrát krátkou sezonu, kdy by každý klub odehrál 48 zápasů, přišel včera hráčské asociaci MLBPA nový návrh. Ten nově počítá s kalendářem, kdy by každý tým odehrál v základní části 76 utkání.

Návrh MLB také obsahuje změnu platových podmínek. Hráčům by podle této dohody (pokud by ji podepsali) náleželo 75% platu, který by měli dostat ze zkrácené sezony. Celkově by tak kluby hráčům vyplatily 1,432 miliardy dolarů. Z toho ale 989 milionů budou přímo výdaje na platy. Dalších 443 milionů pokud by se hrálo playoff. Takže hráči mají víceméně garantovaných jen 50% z příjmů pro 76 zápasů.

Protože se vedení ligy obává druhé vlny epidemie koronaviru, tak by se základní část měla dohrát do 27. září a playoff by nemělo skončit později, než ke konci října. Dle návrhu by se do playoff mělo kvalifikovat 8 týmů z každé ligy.

Vedneí ligy žádá po MLBPA, aby se vyjádřila do středy, jestli s návrhem souhlasí. První ohlasy ze strany hráčů nejsou příliš příznivé. Pokud by se však obě strany domluvily, tak by liga začala 10. července. Pokud ne, je stále možné, že by komisař Rob Manfred ohlásil sezonu se 48 zápasy pro jeden tým. Další možností je, že by se letos MLB vůbec nehrála.
 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..