ČeskoMB

EXL: Uvidíme tento víkend předčasné finále?

Již v pátek večer začne prodloužený baseballový víkend a my se můžeme těšit na mnoho zajímavých zápasů. Největšími taháky budou určitě návrat Martina Červenky a série mezi Arrows a Draky. Bude tato série předčasným finále?

Oba celky aktuálně okupují první dvě příčky tabulky Nadstavby o titul. Ale oba z jiného důvodu. Draky letos drží výborný nadhoz, když svým soupeřům v pěti zápasech povolili pouze 6 doběhů. Jejich týmové ERA v TOP 6 je neuvěřitelných 0.79 a druhá Kotlářka je za nimi s výrazným odstupem (3.07). Ondřej Furko ve dvou předchozích startech v necelých třinácti směnách nepovolil ani jeden obdržený doběh a pokaždé dovedl mužstvo k výhře. Také v úspěšnosti soupeřových pálkařů patří mezi TOP 3 a aktuálně vypadá, že je v o chlup lepší formě, než Radim Chroust. I ten ale stále předvádí svůj standard, když v deseti směnách jde na jeho vrub pouze jeden obdržený doběh.

BAAJménoBAA
1.Padyšák Daniel (KOT)0.138
2.Hussey John (HRO)0.161
3.Furko Ondřej (DRA)0.182
4.Chroust Radim (DRA)0.189
5.Nevěřil David (TEM)0.227
zdroj: baseball-stat.cz

Kde se Draci trápí, tak to je pálka, kde mají aktuálně nejhorší čísla. Naopak pálkařským statistikám aktuálně vévodí obhájci titulu z Ostravy.

AVGTýmAVG
1.Arrows Ostrava (ARR)0.339
2.Kotlářka Praha (KOT)0.331
3.Cardion Hroši Brno (HRO)0.302
4.Eagles Praha (EAG)0.278
5.Tempo Praha (TEM)0.234
6.Draci Brno (DRA)0.222
zdroj: baseball-stat.cz

Ostravští mají ve svých řadách Radima Novotného, který opět ukazuje, že v bojích o titul se dokáže vyburcovat a předvádí ještě lepší výkony, než v základní části. V Nadstavbě má zatím na svém kontě 13 hitů a nenajdeme dalšího hráče, který by na tom byl lépe. Hlavně na domácím hřišti se hodně daří Jakubovi Greplovi, jenž již dokázal v Nadstavbě poslat za plot dva míče.

HRJménoHR
1.Zelenka Martin (TEM)3
Chlup Marek (EAG)3
Mužík Martin (KOT)3
4.Výbora Jonáš (EAG)2
Zelenka Michal (TEM)2
Grepl Jakub (ARR)2
Hejma Matěj (EAG)2
zdroj: baseball-stat.cz

V základní části se proti Drakům hodně dařilo dvojici Jakub Kubica (.714) a Tomáš Juněc (.500). Prvně jmenovaný měl OBP .778 a nadhazovači Draků proti němu nebudou mít jednoduchou práci. Navíc pálkaři Draků letos nedokázali doběhnout pro bod proti oběma hlavním startérům. Boris Bokaj i Ondřej Satoria jim v devíti směnách povolili pouze 7 hitů. Nebude tedy s podivem pokud vzájemné zápasy rozhodnou poslední směny a výkony bullpenu. Jan Vašourek je v Nadstavbě jediný reliever, proti kterému nedokázali soupeři doběhnout pro body.

S největší pravděpodobností nás v této sérii bude čekat velmi kvalitní baseball, kd yo vítězi budou rozhodovat opravdové maličkosti. A možná v ní uvidíme dva týmy, které se letos utkají také v Czech Series.

ČasDomácíHostéStadionNadhazovači
17:00Kotlářka PrahaCardion Hroši BrnoKotlářkaD. Padyšák – R. Whitehead
19:00Draci BrnoArrows OstravaMBSR. Chroust – B. Bokaj
19:00Eagles PrahaTempo PrahaKrčT. Duffek – J. Rabinowitz
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..