MBMLB

TOP 10 hráčů MLB před začátkem sezony 2020

Dnes v noci se rozehraje nová sezona zámořské Major League Baseball a my vám přinášíme žebříček nejlepší stovky hráčů, kteří jsou na soupiskách mužstev.

V našem žebříčku neobjevíte nejtalentovanější nováčky. Pro ně jsme vytvořili samostatný žebříček (odkaz).

10. Francisco Lindor, Cleveland Indians

Embed from Getty Images

WAR 2019: 5.0

Žádná jiná spojka v lize v minulém roce neměla vyšší WAR než Francisco Lindor. V posledních třech sezonách navíc tento Portoričan dokázal pokaždé odpálil přes 30 homerunů. K tomu přidává agresivitu při běhu po metách. Letos navíc jeho tým odehraje skoro polovinu zápasů s týmy, které patřily v minulém roce k tomu nejslabšímu v soutěži, takže nebude překvapením, pokud se Francisco bude ve všech útočných statistikách držet v popředí. Ideální šance získat cenu pro MVP Americké ligy.

9. Nolan Arenado, Colorado Rockies

Embed from Getty Images

WAR 2019: 6.7

Třetí meta Colorada Rockies Nolan Arenado je na této pozici aktuálně asi nejlepším hráčem v celé soutěži. Od roku 2015 je jeho WAR 31.4 a mezi hráči v poli nenajdeme nikoho, kdo by měl v tomto období lepší čísla. Letos navíc může přidat osmou Zlatou rukavici v řadě a pokud bude zdravý, tak se mu to s největší pravděpodobností podaří. Nepříjemnou zprávou pro fanoušky Rockies je ale to, že to může být poslední rok Arenada, kdy odehraje celou sezonu v dresu jejich milovaného klubu.

8. Justin Verlander, Houston Astros

Embed from Getty Images

2019 WAR: 7.4

Ve věku třicet sedm let patří Justin Verlander stále mezi nejlepší. Na jaře jej sice potrápili zranění, ale “koronakríze” mu dala čas se z nich zotavit a bude mít šanci zúročit své zkušenosti. Za nás jeden z horkých adeptů na zisk letošní Cy Young Award.

7. Jacob deGrom, New York Mets

Embed from Getty Images

2019 WAR: 7.6

Na New York Mets letos nečeká vůbec jednoduchá sezona, protože budou mít vzhledem ke své geografické poloze velmi těžké soupeře. Ve svém středu však mají dvounásobného vítěze Cy Young Národní ligy. Nadhazovač, který předloni zaznamenal 1.70 ERA a loni hodil 255 strikeoutů by měl opět patřit k tahounům týmu. Otázka je, jestli výkony deGroma budou stačit k tomu, aby se Mets dostali do playoff.

6. Gerrit Cole, New York Yankees

Embed from Getty Images

2019 WAR: 6.6

Gerrit Cole v minulém roce v dresu Astros ovládl Americkou ligu s ERA 2.50 a 326 strikeouty. Navíc vytvořil rekord ligy s poměrem 13.8 strikeoutu na 9 směn. Proto Yankees neváhali a nabídli mu kontrakt na 324 milionů dolarů. Jeho bezkonkurenčně nejlepší fastball v lize by měl platit i na soupeře na Yankees Stadium.

5. Alex Bregman, Houston Astros

Embed from Getty Images

2019 WAR: 9.1

Alex Bregman sice vstupuje pouze do své páté sezony v MLB, ale již nyní patří k tomu nejlepšímu, co můžeme v soutěži sledovat. Navíc pohled do statistik ukazuje, že se tento šestadvacetiletý Američan každým rokem pouze zlepšuje. Loni i proto skončil na druhém místě v hlasování o nejužitečnějšího hráče Americké ligy. Dokáže se letos prodrat na první místo?

4. Cody Bellinger, Los Angeles Dodgers

Embed from Getty Images

2019 WAR: 9.1

Cody Bellinger vstoupil do MLB jako raketa, když hned v prvním roce odpálil 39 homerunů. O dva roky později se stal nejužitečnějším hráčem Národní ligy. Letos asi loňských 47 homerunů kvůli zkrácené sezoně nezopakuje, ale mohl by být jedním z hráčů, kteří zaútočí na metu dvaceti odpalů za plot. Když k tomu zopakuje výbornou práci v obraně, tak máme dalšího adepta na zisk ceny pro MVP Národní ligy.

3. Christian Yelich, Milwaukee Brewers

Embed from Getty Images

2019 WAR: 7.0

V posledních dvou sezonách vedl pálkař Brewers statistiku pálkařského průměru Národní ligy. V minulém roce jej pak zranění kolena v září možná připravilo o cenu pro nejužitečnějšího hráče Národní ligy. V soutěži možná nenajdeme lepšího pálkaře než je Christian Yelich (OK, Mike Trout je jiná kategorie). Pouze jedna Zlatá rukavice ukazuje, kde by se mohl vnější polař Brewers zlepšit a příště se v našem žebříčku vyšplhat ještě výš.

2. Mookie Betts, Los Angeles Dodgers

Embed from Getty Images

2019 WAR: 6.9

V minulém roce se sice Mookie Betts zhoršil oproti roku 2018, kdy dosáhl WAR 10.6 a získal cenu pro nejužitečnějšího hráče Americké ligy. Den před startem nové sezony ale podepsal v Los Angeles dlouholetý kontrakt a nyní může předvádět to nejlepší na západním pobřeží. Navíc je velmi dobrý hráčem v defenzivě, což potvrzují 4 Zlaté rukavice v řadě. Tato zkrácená sezona by klidně mohla patřit tomuto sedmadvacetiletému vnějšímu polaři.

1 Mike Trout, Los Angeles Angels

Embed from Getty Images

2019 WAR: 8.2

Ještě včera jsem neměl jistotu, jestli se Mike Trout v tomto žebříčku objeví. Jenže pak přišla zpráva, že hvězda Angels bude letos hrát a proto asi nikoho nepřekvapí, že jsem jej dal na první místo v žebříčku. V posledních osmi sezonách se pouze jednou neumístil v první dvojce v hlasování o MVP Americké ligy, přičemž by letos mohl být počtvrté první.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..