MBNázory

EXL: Arrows nejsou spokojeni s výkony rozhodčích

Poslední série mezi Arrows a Draky přinesla také mnoho emocí při těsných vyhlášeních rozhodčích. Na Facebooku Baseball Czech se k tomu rozsáhleji vyjádřil také ostravský nadhazovač Ondřej Satoria, který byl vyloučený v nedělním duelu. (originál)

‘Zdravím všechny příznivce našeho krásného sportu,

po mém včerejším vyloučení ze zápasu jsem si nechal rozležet v hlavě co se všechno událo a dospěl jsem k názoru, že mě baseball pomalu, ale jistě přestává bavit, když se musím dívat na „výkony“ určitých sudí.
Omlouvám se za své včerejší vystoupení a je mi opravdu líto, že to muselo zajít takhle daleko, ale to co předváděli arbitři byla stabilní tragédie. Nebylo to letos poprvé. Jako hráč extraligy, který chce hrát na nějaké úrovni je potřeba být na hřišti 6 ze 7 dnů v týdnu a pro co?
Jsem mi smutno z toho jak každý říká jak chce Extraligu zlepšit a zkvalitnit, ale na rozhodčí, kteří neodmyslitelně k našemu krásnému sportu patří nikdo nehledí. Potíme na hřišti krev a pro co ? Potom musíme čelit kontroverzním rozhodnutím, kterých letos bylo tolik a udělá s tím někdo něco ? NE!
Co dělají arbitři proto, aby se tohle nestávalo ? Tráví 6 ze 7 v týdnu na hřišti ? Mají nějaké tréninky, kde se probírá, kde mají při určité situaci stát ? Několikrát se letos stalo, že při hře na domácí metě stál rozhodčí za zády catchera, kde absolutně nemůže nic vidět! Chodí trackovat nadhozy do bullpenu na tréninky týmů ? Někteří ano a je radost potom sledovat jejich výkony, ale těch je bohužel hrstka. Čas na to by si měli udělat aspoň jednou týdně, když jsou za své výkony placení.
Nás hráče tento milovaný sport baví a proto mu obětujeme tolik času a nemáme z toho ani korunu, pouze radost ze hry. Tu bohužel poslední dobou postrádám díky tristním výkonům určitých sudí, kteří neumí uznat vlastní chybu a překypují sebestředností.
Jejich chyby nejsou nikterak penalizované, tudíž je to ani nevede k nějakému zlepšení a bude to neustále furt to stejné dokola. Proč není nějaký řídící orgán, který na danou věc dohlíží ? V jiných sportech jezdí na zápasy spolu s rozhodčím i delegát, který zápas sleduje a sepisuje chyby, které se následně nějak řeší. U nás se to neřeší a argumentuje se to tím, že nejsou lidi a to je celé. Neříkám, že rozhodčí nemají právo udělat chybu. Samozřejmě, že ano, jsou to přece jenom lidi, ale chci a věřím, že nejsem sám, aby se tyto chyby minimalizovali a bylo znich nějaké ponaučení !
Někteří si možná budou myslet, že tyhle řádky jsou pouze frustrace z našich posledních zápasů, ale věřte mi, že nejsem jediný, který si tohle myslí. Žádám jako hráč Extraligy, nikoliv mého klubu, aby se tohle začalo řešit, protože se jinak baseball u nás nikdy nikam neposune! Nehodlám už mlčet a jenom se na to dívat a probírat to tak maximálně u piva.

Děkuji’

“Upozorňujeme, že zde zveřejněný komentář není názorem redakce Milujeme Baseball. Na toto téma nám sice přišlo mnoho názorů (nutno podotknout, že mnohdy protichůdných), ale bohužel žádné veřejné vyhlášení. Vyjádření Ondřeje Satorii proto přinášíme v plné necenzurované délce. Bohužel jsem jako divák nebyl přítomen ani u jedné ze sporných víkendových situací a nejsem schopen si na ně udělat objektivní názor. // šéfredaktor Milujeme Baseball, Ján Jabrocký”

Již v pátek napsal do Zápisu o utkání ostravský trenér Boris Bokaj:

“Značně diskutabilní vyhlášení běžce ze 2. mety ( Kovala ) jako OUT na domácí metě. Evidentní bránění domácího catchera nebylo zohledněno. Po emotivních projevech týmu Arrows ( bez vulgarit či urážek ), v dané situaci, stavu a směně poměrně běžná záležitost, bez jakéhokoliv upozornění za nevhodné chování, byl vyloučen hráč ( Kubica ) za údajné hození helmy. Problém je, krom selhání zainteresovaných, že Kubica seděl v dané chvíli v dugoutu po jeho předchozím AB, bez jakéhokoliv vybavení nutného pro nástup do pálkařského boxů ( helma, pálka…).
Tato situace vážně ovlivnila utkání a poškodila tým Arrows.”

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..