MBMLB

Je to jasné! MLB odehraje playoff v “bublinách”

To o čem se dlouho spekulovalo je nakonec skutečností. Major League Baseball odehraje letošní playoff v několika bublinách. A Světová série se bude hrát na novém stadionu Texas Rangers v Arlingtonu.

Divizní série Americké ligy se budou hrát v Kalifornii v Los Angeles (Dodgers Stadium) a v San Diegu. Národní liga zase v Texasu v Arlingtonu a Houstonu. MLB se tak rozhodla, že všechny týmy budou hrát na neutrální půdě a nikdo nebude mít výhodu domácího hřiště. Teoreticky by se tak mohlo stát v případě Texas Rangers, kteří by mohli hrát doma ve Světové sérii, ale jejich šance jsou podle Fanghraphs v době psaní tohoto článku 0,1%.

Poprvé od roku 1944 se tak bude hrát Světová série na jediném místě. V sezoně 1944 se tak stalo kvůli tomu, že do ní postoupili oba týmy ze St. Louis Cardinals i Browns, které tehdy hrávaly na stadionu Sportsman’s Park. Ještě předtím hostil legendární stadion Polo Grounds v New Yorku Světové série 1921 a 1922, když proti sobě nastoupili Yankees a Giants.

Komisař MLB Rob Manfred navíc řekl, že doufá v to, aby se některé zápasy playoff mohly hrát s diváky v hledišti. Mělo by jít zejména o ligová finále a Světovou sérii. S velkou pravděpodobností by ale na stadionu mohly být rodiny hráčů, které by však musely také dodržovat karanténu jako hráči.

Playoff začne 29. září zápasem Wild Card Americké ligy. Vítěze poznáme nejpozději 28. října, kdy by se hrál případný 7. zápas Světové série.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..