MBMLB

MLB: Braves jdou dál, když vyhráli sérii playoff po devatenácti letech

Hned první čtvrteční zápas nám určil prvního postupujícího do divizních sérií v Národní lize. Po výhře nad Reds ním jsou baseballisté Braves.

Hráči Atlanty měli po dlouhém prvním utkání psychologickou výhodu a na rozdíl od Cincinnati věděli, že nemusí nutně zvítězit. Naopak Reds potřebovali zabrat na pálce a stahovat body. Jenže jak se ukázalo i ve druhém zápase, tak letošní playoff je nezastihlo v dobré pálkařské formě.

V úvodu duelu tak opět dominovali oba startéři a v prvních čtyřech směnách jsme neviděli ani jeden doběh. Skóre se tak poprvé měnilo až v dohrávce páté směny, kdy zaznamenal RBI double Ronald Acuna Jr. Tento bod se nakonec ukázal jako rozhodující.

Reds nedokázali vyvinout větší tlak na nadhoz Braves a v celém utkání si připsali pouze 2 úspěšné odpaly. Startér Atlanty Ian Anderson se stal čtvrtým nejmladším hráčem historie MLB (od roku 1900), který odházel minimálně 6 směn bez umožněného doběhu. Mladší byla pouze trojice Madison Bumgarner (2010), Steve Avery (1991) a Michael Wacha (2013).

Atlanta nakonec zvítězila 5-0, když v osmé směně přidali dvoubodové homeruny Marcell OzunaAdam Duvall. Pro Braves to navíc byla první vítězná série po dlouhých devatenácti letech. V další fázi playoff se utkají z vítězem série mezi Miami Marlins a Chicago Cubs.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..