MBOstatní

NPB: Hayato Sakamoto dosáhl mety 2000 hitů

Pálkař týmu Yomiuri Giants Hayato Sakamoto zaznamenal v nedělním utkání proti Yakult Swallows dvou tisíci úspěšný odpal v japonské soutěži. Stal se tak padesátým třetím hráčem historie soutěže, jemuž se to povedlo.

Sakamoto působí v japonské NPB již čtrnáctou sezonu a svůj jubilejní hit zaznamenal hned v první směně utkání, když startéra Swallows Alberta Suareze pokořil dvoumetovým odpalem. Hit číslo 2000 tak přišel v jeho 1783. utkání kariéry.

Hayato Sakamoto se stal druhým nejmladším hráčem historie, který zaznamenal 2000 hitů. Mladší byl pouze člen japonské baseballové Síně slávy Kihachi Enomoto. Jednatřicetiletý hráč pak v utkání přidal další dva odpaly a v historických tabulkách se posunul na 51. místo. K rekordu soutěže, který drží Isao Harimoto mu ale chybí víc než tisíc úspěšných hitů. Harimoto totiž má na svém kontě 3085 hitů, které zaznamenal ve 2752 zápasech.

Po zápase se Sakamoto dočkal pochvaly také od svého bývalého spoluhráče Masahira Tanaky, s nímž působil v jednom týmu na pozici catchera ještě před svou profesionální kariéru. “Gratuluji k dosažení dvou tisíců hitů. Následuje třetí tisícovka,” řekl Tanaka médiím a dodal. “Oslávime to po sezoně, když spolu půjdeme na golf.”

Jubilejní odpal Sakamota:

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Draci Brno signed a plyer with MiLB experience before Champions Cup

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..