MBMLB

MLB: Colorado vyměnilo Arenada do St. Louis

Po měsících spekulací se zdá, že jeden z nejlepších hráčů na třetí metě Nolan Arenado opustí tým z Denveru. Podle zámořských novinářů se klub domluvil na jeho výměně se St. Louis Cardinals. Tuto výměnu ale ještě musí posvětit MLB.

Důvodem je, že v rámci výměny se hráč vzdá klauzuli o odstoupení ze smlouvy, na což měl nárok po této sezoně. Cardinals mu ale mají garantovat další rok smlouvy navíc v hodnotě 15 milionů dolarů. Navíc Rockies se mají podílet padesáti miliony dolarů ze zbývajících 199 milionů platu hvězdného hráče. Jestli to bude ale opravdu 199 milionů se ještě neví. Podle Kena Rosenthala měl hráč souhlasit se snížením platu.

Ještě nejsou známé všechny podrobnosti výměny, ale Rockies podle všeho nezískali žádné velké jméno z organizace St. Louis. Do Colorada by se mělo stěhovat několik prospektů. Jedním z nich je nadhazovač Austin Gomber. Ten už má na svém kontě několik startů v MLB a jeho ERA v nich je 3.72. Podle zpráv ze zámoří by součástí trejdu neměl být Mathew Liberatore, jenž je považován za jeden z největších talentů Cardinals.

Vnější polař Jhon Torres, 1B Luken Baker a nadhazovači Angel Rondón a Jake Woodford jsou dalšími jmény, které se v rámci výměny zmiňují. Na definitivní podobu obchodu si ale ještě budeme muset počkat. Zdá se však, Cardinals v rámci tohoto trejdu víc získali, než ztratili. Arenado je aktuálně možná nejlepším defenzivním hráčem na třetí metě a šance St. Louis na zisk Světové série se rapidně zvýšili. Naopak fanoušci Rockies můžou opět je zoufat nad dalším nepromyšleným krokem vedení klubu, které opět vyměnilo jednu z hlavních tváří organizace za slabou protihodnotu. Vše odstartovala hlavně nedobře napsaná smlouva, která hráči dávala možnost odstoupit od ní již po sezoně 2021. Ačkoliv se později ukázalo, že to nebyl požadavek Arenada, ale generálního manažera Rockies.

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si náš web jako box na úvodní stránku Seznamu

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..