MBOstatní

Dramatické semifinále určilo finálovou dvojici Caribbean Series

Hned první dva zápasy playoff letošního turnaje Caribbean Series nabídly fantastickou a dramatickou podívanou, kdy se o vítězi rozhodovalo až do posledního nadhozu. Nakonec si ve finále zahrají mistřiDominikánské republiky a Portorika.

Úvod prvního semifinále mezi Aguilas Cibaenas (Dom. Rep.) a Federales de Chiriqui (Panama) se dlouho nesl ve znamení startujících nadhazovačů. Jak dominikánský Carlos Martinez, tak také Manuel Campos drželi dlouho čistý štít. Oba ale šli z kopce v šesté směně, kdy dokázali pálkaři soupeře najít recept na jejich nadhozy. Zatím co nadhazovači Aguilas ještě udrželi čisté konto, tak jejich pálkaři v dohrávce zásluhou odpalu Ronalda Guzmána šli do vedení 2-0.

To jim však nevydrželo dlouho. Hned v další půlsměně zařídil vyrovnání Rodrigo Alexis Orozco. Za vyrovnaného stavu 2-2 se šlo do deváté směny. V ní Orozco dalším úspěšným odpalem poslal svůj tým do vedení 3-2 a Panama byla blízko postupu do finále. Jenže baseballisté Aguilas zabrali v dohrávce. Při dvou outech pak měli obsazené všechny mety a potřebovali minimálně jeden doběh, aby udrželi naději na finále. Ten naštěstí pro ně přišel z pálky Carlose Paulina a Aguilas nejenže vyrovnali, ale zásluhou Camarga doběhli i pro vítězný doběh.

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
 Panama 0 0 0 0 0 0 2 0 1 3 6 0
 Dom. Republika 0 0 0 0 0 2 0 0 2 4 8 6

Také druhý duel mezi Tomateros (Mexiko) a Criollos (Portoriko) nabídl skvělý výkon nadhazovačů. Poprvé se skóre měnilo až ve čtvrté směně, kdy nejdříve Mexičany poslal do vedení 1-0 Joey Menéses. Jenže v dohrávce dvoubodovým homerunem otočil skóre Reymond Fuentes.

Pokud fanoušci Mexika doufali v obrat, tak museli být hodně zklamáni z výkonu svého mužstva na pálce. To totiž ve zbytku duelu dostalo na metu pouze tři pálkaře. To jim na další doběhy nestačilo a Mexiko si po posledním outu muselo nechat zajít chuť na postup do finále na domácím stadionu. V Mazatlánu se tak o mistrovský titul s Dominikánci utkají Portoričané.

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 R H E
 Mexiko 0 0 0 1 0 0 0 0 0 1 3 0
 Portoriko 0 0 0 2 0 0 0 0 – 2 6 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..