ČeskoMB

EXL: Draci Brno přivádí Američana Marcuse Jensena

Dalším zahraničním jménem, které se objeví v letošní sezoně na extraligových hřištích, bude Američan Marcus Jensen. Ten bude oblékat dres brněnských Draků. Tedy týmu, za který měl původně hrát již v sezoně 2020, ale okolnosti kvůli pandemii Covid-19 to znemožnili.

Devětadvacetiletý nadhazovač má bohaté zkušenosti také z Minor League, kde odehrál 6 let na farmách Tampa Bay Rays. Tedy organizace, která jej v roce 2009 draftovala ve třicátém kole draftu z 919. místa.. V MiLB nastoupil celkem do 131 utkání a jeho ERA byla 3.48. Nejvýše to však dotáhl “pouze” do Single A. Zajímavé je, že v roce 2013 byl jeho spoluhráčem Blake Snell a společně se podíleli na kombinovaném no-hitteru, který byl zároveň prvním no-hitterem v historii týmu Bowling Green Hot Rods.

Po sezoně 2014 s ním Rays neprodloužili spolupráci a Jensen tak nastupoval za Rockland v nezávislé CanAm League, kde si odnesl ocenění pro Hráče měsíce srpen. V základní části odházel 71.1 směn v 31 utkáních (5x jako startér) a zaznamenal ERA 4.03 a 50 strikeoutů. V sezoně 2018 měl Jensen hrát za Sioux City v nezávislé American Association, ale nakonec v sezoně za Explorers kvůli zranění neodehrál ani jeden duel.

Přidat na Seznam.cz

Přidejte si náš web jako box na úvodní stránku Seznamu

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..