Blogy MLBMBMLBRockies

Eurockies: Je čas vyměnit Trevora Storyho?

Když Rockies v offseason vyměnili ze svých řad Nolana Arenada, tak jsem nebyl s jeho výměnou ztotožněný. Nyní se začíná mluvit o případné výměně Trevora Storyho. Tady je můj pohled na tuto možnost.

Po odchodu Arenada je Trevor Story nyní hlavní tváří klubu z Denveru. Co je ale podstatné, po sezoně mu končí smlouva a obě strany zatím vůbec nepřikročily k rokováním o nové. Je to jedním z důkazů, že Rockies již nemají o další služby Storyho zájem? S největší pravděpodobností to tak je a také to dává smysl. S největší pravděpodobností tak sledujeme poslední týdny tohoto talentovaného hráče v dresu Rockies, který v jejím průběhu bude vyměněný.

S odchodem Arenada klesly šance Rockies v našlapané Západní divizi Národní ligy na minimum. Zdá se, že minimálně 2-3 roky tento tým nebude stačit na dvojici Dodgers-Padres. A mrhat nyní zdroji, které nejsou v Denveru příliš velké, by tím pádem nebylo úplně dobré. Proto je načase zbavit se i hvězdné spojky.

Pokud chceme, aby druhá polovina desetiletí patřila v Západní divizi Rockies, tak ale potřebujeme, aby klub z výměny vytěžil co nejvíce. Protože aktuálně budoucnost organizace z pohledu talentu nevypadá nejlépe. V posledním žebříčku MLB Pipeline jsou Rockies až na 27. místě ze třiceti organizací. Pokud tedy klub chce pomýšlet nad lepší budoucnosti, tak potřebuje získat více talentu. Což by právě výměna Trevora Storyho mohla přinést. Navíc bez Storyho nemůžeme očekávat ani dobrou letošní sezonu, což by následně mohlo přinést zajímavou pozici na draftu, kde by Rockies mohli také najít talentované hráče v rámci výběru v TOP 5.

Takže pokud by se vše podařilo, tak by odchody Arenada a Storyho mohly přinést lepší budoucnost pro tým z Denveru. Jestli tomu ale tak bude, to ukáže až čas.

Chtěli byste mít vlastní blog svého oblíbeného týmu MLB? Napište nám a můžete jej mít na našich stránkách.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..