ČeskoMB

ME U15: Češi jsou Mistři Evropy!!!

Nedělní finále Mistrovství Evropy mělo určit na hřišti, kdo si odnese zlaté medaile z letošního šampionátu. Počasí bylo nakonec proti a zápas skončil remízou 4-4.

Češi vstoupili do finálového utkání na výbornou, když v první směně Jan Kozel svým odpalem stáhl úvodní doběh zápasu. To soupeř hledal recept na Matyáše Landu až do třetího inningu, ale byla z toho hned velká směna. Francouzi po několika hitech a chybě v obraně stahují čtyři doběhy a dostávají se na koně.

Jenže v dohrávce si Češi berou momentum na svou stranu, když dokáží zaplnit všechny mety a Pavel Jozek pak svým odpalem stahuje dva běžce. Najednou je rozdíl ve skóre pouze jeden bod.

Ve čtvrté směně dokonce Češi vyrovnávají. Dohrávku otevřel třímetovým odpalem Vojtěch Ventruba, kterého stáhl sebeobětujícím odpalem Jaroslav Moravec. O chvíli později mají domácí dalšího běžce na metě, ale Kristýna El Ghannamová je po několika zajímavých odpalech out na první metě.

V páté směně se však postavilo proti baseballistům počasí a nad Brno přichází silná bouřka. Během chvilky je hřiště pod vodou a všichni čekají na verdikt, jak s tím vedení turnaje naloží. Po hodině čekání se čeští fanoušci ale dozvídají skvělou zprávu. Češi se na základě předchozích výsledků stávají letošními Mistry Evropy.

Na druhém místě tak končí Francie. Bronzové medaile si odnesli Nizozemci.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Pakistán spouští profesionální baseballovou ligu. Láká i Evropany

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..