ČeskoMB

ME: Češi vstoupili do turnaje výhrou nad Švédskem

V neděli nastoupil český tým ke svému prvnímu utkání na letošním Mistrovství Evropy. V otevíracím zápase celého turnaje se proti nim postavili reprezentanti Švédska.

Švédové v zápase vsadili na nadhazovače se zkušenostmi z nizozemské a německé ligy Jacoba Syréna. Na českém kopci stál letošní extraligový mistr Boris Bokaj. A oba dokázali udržet soupeře s nulou v prvních dvou směnách. Syrén dokonce Česko i s nulou v kolonce hitů.

To se změnilo až ve třetí směně a hned první český hit znamenal vedení, když Matěj Hejma odpálil solo homerun. V dohrávce ale dokázali seveřané vyrovnat.

Naštěstí pro Česko hned první dva jejich pálkaři ve čtvrté směně Vojtěch Mešník a Marek Chlup odpálili dvoumetové hity. Později oba doběhli pro body a Češi se znovu ujali vedení.

Od sedmé směny nahradil Syréna na kopci Julius Hopkins. Ten první směnu ještě udržel české pálkaře. V osmé směně pak opět duo Menšík-Chlup otevřelo směnu ziskem mety, aby pak oba doběhli pro body. Třetí přidal Jakub Hajtmar, kterého stáhl Matěj Hejma.

Boris Bokaj nakonec na kopci vydržel 7 směn, ve kterých hodil pouze 74 nadhozů, což je dobrá zpráva pro české trenéry před dalšími zápasy. Poslední dvě směny odházel Jan Novák. Ten již Švédy k ničemu nepustil a český tým si tak připsal první výhru na šampionátu.

V pondělí čeká na české hráče utkání s Nizozemskem, se kterým si to dle prognóz rozdají o první místo ve své skupině.

12.9.123456789RHE
Česko 0 0 1 2 0 0 0 3 0 6 9 0
Švédsko 0 0 1 0 0 0 0 0 0 1 5 1
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Eagles Praha přivádí Američana Willieho Barcenu

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..