ČeskoMB

Letos se můžeme opět těšit na Český baseballový pohár

Po sezoně 2019 se z baseballového kalendáře vytratil Český baseballový pohár (ČBP). To se letos změní a fanoušci se tak můžou těšit na tradiční baseballovou soutěž.

Kromě návratu poháru do programu se vrací také tradice, že do evropských pohárů bude postupovat jeho vítěz, což zvyšuje atraktivitu ČBP. Také systém ČBP doznal menších úprav a loňští finalisté Extraligy jsou přímo nasazeni až do čtvrtfinále. Zbylé extraligové celky budou nasazené do 1. kola. Předkola obstarají mužstva z 1. ligy a nižších soutěží. Předkola se narozdíl od dalších kol (možná mimo finále) budou hrát na 1 vítězné utkání.

Pro fanoušky je potěšující zprávou také to, že ČBP jim také prodlouží baseballovou sezonu. Zápasy čtvrtfinále se budou hrát až od 23. září. Finále pak v termínu 7. až 9. říjen. Tam může doznat systém jedné změny. Pokud by se finále vysílalo v televizi, tak by se hrálo pouze na jeden vítězný duel. V opačném případě na dvě výhry.

Vítězství na Českém baseballovém poháru budou obhajovat Draci Brno, kteří jsou nejúspěšnějším týmem historie ČBP s 18 tituly. Po třech vítězstvích mají na kontě také Eagles Praha a Technika Brno.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..