ČeskoMB

EXL: Čtvrté hlasování o nejlepšího hráče týdne ovládla Hluboká

Počtvrté mohli letos fanoušci hlasovat v anketě o nejlepšího hráče a nadhazovače uplynulého týdne baseballové Extraligy. Tentokrát v něm vybrali dvojici hráčů ze Sokolu Hluboká.

Nejlepším pálkařem byl fanoušky jen těsnou většinou 51% hlasů zvolen Martin Mužík před Tomášem Chadimem. Ten byl ústřední postavou dvou výher Sokola nad brněnskými Hrochy. První utkání série rozhodl svým walk-off hitem v poslední směně. Ve druhém pak hned v první směně odpálil tříbodový homerun. Celkem si tak v sérii připsal 6 hitů a 5 stažených doběhů. Jestli Mužíkovi v hlasování pomohlo, že se jmenuje Martin nevíme, ale zatím se nejlepším pálkařem v této sezoně stal pokaždé nositel tohoto jména.

V hlasování o nejlepšího nadhazovače to už bylo mnohem jednoznačnější. Opanoval jej Novozélanďan James Boyce, který se rozloučil s Extraligou fantastickým výkonem. Pří výhře nad Hrochy si připsal complete game shutout. Soupeřovým pálkařům povolil pouze 3 hity a celkem jim nadělil 9 strikeoutů. Ve svém čtvrtém startu na kopci Sokola v této sezoně si připsal do statistik také třetí výhru. Pro Boyce je to již druhé ocenění pro nejlepšího nadhazovače v této sezoně, když se stejné pocty dočkal v úvodním týdnu.

Přehled jednotlivých vítězů

TýdenHráč TýdneTýmNadhazovač TýdneTým
1.Martin ČervinkaDraci BrnoJames BoyceSokol Hluboká
2.Martin ČervenkaEagles PrahaOndřej SatoriaArrows Ostrava
3.Martin PerničkaDraci BrnoLuis RengelTechnika Brno
4.Martin MužíkSokol HlubokáJames BoyceSokol Hluboká
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  College Baseball: Michal Kovala odházel svůj nejlepší relief v sezóně

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..