ČeskoMB

PBT: Prospekti se loučí s turnajem prohrou s Globetrotters

V pátek dopoledne se na hřišti pražského Tempa rozehrál zápas mezi Czech Prospects a Hakusoh Globetrotters, který měl určit, kdo skončí na prvním místě skupiny B.

Čeští mladíci byli tentokrát jednoznačně outsiderem utkání proti zkušenému výběru zahraničních hráčů působících v evropských ligách. To se potvrdilo hned v úvodní směně, kdy sice Češi dostali na metu dva běžce, ale i díky chycené krádeži nedokázali doběhnout pro bod. V dohrávce se pak trápil s kontrolou nadhozů Matyáš Němčanský, z čehož soupeř získal 4 doběhy a ujal se vedení.

V další směně již Němčanský zlepšil kontrolu a soupeři nepovolil ani jeden doběh. Bohužel ve třetí směně se Globetrotter opět dokázali prosadit a po dvoubodovém homerunu Paula Griessela Jr. šli do vedení 7-0. Od čtvrté směny tak Němčanského vystřídal Petr Tretera a šestou směnu odházel Adam Veselý. Proti nim Globetrotters přidali další tři doběhy, čímž se dostali na rozdíl 10 doběhů.

Protože čeští prospekti v utkání nedokázali stáhnout ani jeden doběh, tak se duel pro vysoký rozdíl ve skóre ukončil již před dohrávkou sedmé směny. Globetrotters tak potvrdili roli favorita a zvítězili ve skupině B. V sobotu je pak v semifinále čeká druhý celek skupiny A, který vzejde z dvojice Česko-Španělsko. Výběr talentů nakonec ve skupině B končí na 2. místě, ale dále již v turnaji pokračovat nebude a do semifinále z této skupiny postoupí tým z 3. místa.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Czech Prospects 0 0 0 0 0 0 0     0 3 1
 Hakusoh Globetrotters 4 0 3 1 1 1 –     10 7 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..