MBOstatní

EU: Mergans s prvními hity v Serie B. Legionäre opět prohrálo

Čtveřice českých hráčů zasáhla do bojů v evropských soutěžích. Snad nejpovedenější výkon podal mladý David Mergans, jemuž se netradičně zadařilo i na pálce.

Poslední víkend německé Bundesligy přinesl jedno velké překvapení, když baseballisté Tübingenu vyhrát dvojzápas proti jistému vítězi skupiny Jih Guggenbergerem Legionäre s Janem Tomkem v sestavě. Český nadhazovač byl startérem druhého duelu, ve kterém v 5.1 odházených směnách povolil pouze jeden doběh. Bohužel pro něj ale Tübingen posléze přidal druhý doběh a vyhrál 2-1. Legionäre tak prohráli poslední čtyři utkání základní části, což je pro ně před nadcházejícím playoff varovným znamením. Do vyřazovacích bojů vstoupí již nadcházející týden proti týmu Dohren Wild Farmers.

Heidenheim, kde nově hraje i Daniel Vavruša uspěl v dvojzápase proti Ulmu 5-4 a 5-2. Český pálkař nastoupil v obou duelech v základní sestavě, jednou jako catcher a jednou na první metě. Do statistik si připsal pouze jeden stažený doběh.

V rakouské Bundeslize nastoupil Jiří Vavruša do dvou zápasů proti Hard Bulls. V prvním hrál jako poziční hráč ve středním poli a na pálce si připsal dva úspěšné odpaly, jednu metu zdarma a 2 doběhy. Jeho tým však prohrál 7-10. Ve druhém již šel do hry pouze jako reliver, když odházel poslední dvě směny. V nich povolil pouze jeden hit a jeden doběh. Tentokrát se ale ASAK Athletics nedařilo na pálce a nakonec podlehli Bulls 0-4.

V italské Serie B odehrál bláznivý zápas proti Piacenze David Mergans. Ten opět nastoupil jako střídající nadhazovač a ve třech směnách byl perfektní, když nepustil na metu žádného pálkaře. Kromě toho se musel postavit i do pálkařského boxu, kde se mu dařilo nad očekávaní. V obou svých pokusech byl stoprocentní, když si připsal double a triple a stáhl dva doběhy svého týmu. Ten nakonec zvítězil 6-0 a český baseballista měl na této výhře velký podíl.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..