ČeskoMB

EXL: Draci Brno jsou krok od postupu do finále

Kvůli dešti se v sobotu odehrálo pouze jedno utkání semifinále na YD Baseball Areně. V neděli se tak na Tempu odehrají hned dva zápasy série s Hrochy.

Do druhého duelu série poslali domácí Draci na kopec Juana Jaimeho, jenž zatím v letošní sezoně neumožnil ani jeden doběh (ER). Jenže to se mělo změnit hned v první směně, kdy svedl dlouhý souboj se Scottem Mulhearnem. Mulhearn po devíti foul ballech dokázal poslat míč do hry a poslal Eagles do vedení 1-0.

To vydrželo hostům jen do dohrávky druhé směny. V ní Draci třemi doběhy otočili skóre ve svůj prospěch, aby o směnu později odpálil Přemek Chroust tříbodový homerun. Jenže Draky pak stejně nemělo čekat nic lehké, protože Eagles ukázali, že rozhodně nechtějí dát svou kůži lacino, ačkoliv po šesti směnách prohrávali 3-9.

V sedmé směně totiž hosté již proti bullpenu Draků po odpalech Mulhearna a Jana Homolky stáhli dva doběhy. V osmé směně pak další dva přidal Tadeáš Zavadil a po chybě Přemka Chrousta pak sám doběhl pro osmý bod. Najednou se tka Eagles dotáhli na rozdíl jednoho doběhu a mohli pomýšlet na vyrovnání. Draci reagovali střídáním nadhozu a na kopec tak šel Václav Tauš. Ten svůj úkol zvládl na výbornou a i s přispěním tří strikeoutů zahrál poslední 4 outy.

Draci tak zvítězili i ve druhém utkání série a již v neděli si můžou zajistit postup do Czech series 2022. Naopak Eagles budou na domácím hřišti bojovat o prodloužení série.

   1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
 Eagles Praha 1 0 0 2 0 0 2 3 0   8 7 4
 Draci Brno 0 3 3 1 2 0 0 0 –   9 10 1

SF | EAGLES @ DRACI

Uploaded by Draci Baseball Club Brno on 2022-07-30.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..