MBMLB

MLB: Světovou sérii si zahrají Phillies a Astros

V neděli fanoušci Major League Baseball poznali oba dva postupující do letošní Světové série. V ní si dle předpokladů zahrají baseballisté Houston Astros. Ty vyzve nečekaný vítěz Národní ligy Philadelphie.

Phillies přitom dle sázkovek před začátkem playoff patřili mezi největší outsidery. Jenže partie kolem Bryce Harpera se dokázala na říjnové boje fantasticky namotivovat a postupně procházejí vyřazovacími boji do dalších a dalších kol. O jejich kvalitách se naposledy měli možnost přesvědčit také hráči San Diega, kteří dokázali v této sérii urvat pouze jedno vítězství. Víc jim Phillies nedovolili. Když už se totiž zdálo, že by Padres mohli zvítězit, tak přišel některý z borců Philadelphie s důležitým odpalem. Podobně jako Bryce Harper v pátém utkání, když v osmé směně dvoubodovým homerunem otočil skóre v prospěch svého celku.

Phillies tak vyhráli Národní ligu poprvé od roku 2009 a poosmé v historii klubu si zahrají ve Světové sérii. Dvakrát již v minulosti dokázali získat i titul vítěze MLB. Pokud by se jim to povedlo i letos, tak by tím napsali nový nezapomenutelný příběh.

To postup Houstonu do Světové série se očekával. Jenže asi jen málokdo čekal, že Astros budou v playoff až tak dominantní a do Světové série postoupí bez jediné prohry. Ani slovutný tým Yankees s Aaronem Judgem v sestavě jim nedokázal sebrat alespoň jeden duel. V prvních třech utkáních Astros povolili pouze 4 doběhy. Teprve ve čtvrtém utkání Yankees dokázali stáhnout 5 bodů, ale ani to jim nestačilo na výhru.

Houston se mohl opět spolehnout na výborné výkony svého nadhozu. Ten pálkařům soupeře ve čtyřech duelech rozdal 50 strikeoutů. Hlavně rozdíl v kvalitě na kopci tak byl rozhodujícím faktorem o postupu, případně nepostupu do Světové série. Astros se do ní probojovali počtvrté v posledních šesti letech. V playoff mají aktuálně bilanci 7-0 a zdají se být k neporažení. Jenže ej tady jeden zdvižený varovní prst. Poslední dva týmy, které postoupily do Světové série s bilancí 7-0, nakonec prsteny pro vítěze MLB nezískaly.

MLB on Twitter: “Sweep ✅World Series bound ✅For the third time in four years, the @astros are going to the World Series! #CLINCHED #postseason pic.twitter.com/UOHh4QcBAo / Twitter”

Sweep ✅World Series bound ✅For the third time in four years, the @astros are going to the World Series! #CLINCHED #postseason pic.twitter.com/UOHh4QcBAo

Světové série začíná již v pátek v Houstonu a opět se hraje na 4 výhry. Všechny budete moct sledovat také s českým komentářem ve vysílání O2 TV Sport.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..