MBOstatní

Serie A: Obhájce italského titulu se nepřihlásil do sezony 2023

Další zima v italském baseballu přináší novou kontroverzi. Tentokrát ale vážnější, než v minulosti. Do nadcházející sezony se totiž odmítá přihlásit mistrovský tým z posledních dvou let San Marino.

Rozhodnutí vzešlo od majitele klubu Alberta Antoliniho. Ten se nechal slyšet, že současný formát ligy se dvaatřiceti týmy je ve slepé uličce. Dle jeho slov předchozí dvě sezony ukázaly, že tento formát nefunguje.

Podle serveru baseball.it se po sezoně konalo několik schůzek, na kterých se měl domluvit nový formát soutěže. Jenže nakonec FIBS rozhodla, že formát se měnit nebude. Do uzávěrky přihlášek se proto nakonec přihlásilo jen 11 mužstev. Ostatní kluby se po dalších schůzkách začaly přidávat. Mezi posledními také finalista Serie A z Parmy a Brescia. Jenže San Marino se i nadále odmíta do soutěže přihlásit. Aktuálně tak přihlášku podalo 29 mužstev.

Majitel Antolini své rozhodnutí odůvodňuje nejen kroky FIBS, ale nelíbí se mu také, co se děje v evropských soutěžích. Výslovně zmínil, že nebyly dodrženy sliby ohledně nového formátu Poháru Mistrů a rozhodl se svůj tým z akce, která se má konat v Nizozemsku, stáhnout.

Bude zajímavé sledovat, jak se situace v Itálii bude i nadále vyvíjet. Podle tamních novinářů a fanoušků má San Marino čas přihlásit se až do 1. dubna. S největší pravděpodobností se tak stane. Ale stále tu je možnost, že Serie A přijde o svůj historicky nejúspěšnější klub.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Neuvěřitelný comeback Třebíče

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..