MLB

Kdo je nejlépe placeným hráčem baseballu na světě?

Reklamní článek
Titul ještě nedávno patřil Gerritu Coleovi, no a teď se jím píší Max Scherzer z New York Mets. I když nadhazovači na hřišti netráví tolik času jako jiní hráči, pro tým jsou neuvěřitelným přínosem jsou neuvěřitelně cenění. Příjmy MLB se v roce 2021 zvýšily a pokračovaly v trendu rekordních čísel mimo sezónu 2020 ovlivněné pandemií COVID. Pojďme ale teď na výdělky.

Nejlepší placený hráč MLB

Podíváme se na celkové výdělky Maxe Scherzera. Tříletý kontrakt s Maxem Scherzerem z NY Mets bude tým stát celkem 130 milionů dolarů, přičemž plat je 43,33 milionu dolarů.

Výdělek za celou kariéru Maxe Scherzera se vyšplhá do výše neuvěřitelných 183 milionů dolarů. Podepsáním tříletého kontraktu s NY Mets v hodnotě 130 milionů dolarů se tak Max Scherzer stal nejlépe placeným hráčem v historii MLB. Je také prvním hráčem s průměrnou hodnotou ročního kontraktu více než 40 milionů dolarů.

Trojnásobný vítěz Cy Young Award, dnes 37letý Max podepsal kontrakt, který obsahuje klauzuli o zákazu prodeje a zahrnuje možnost odstoupení od hráče po roce 2023. Jako bonus, každý rok ve kterém bude nominován do All-Star si polepší o dalších 100 000 dolarů.

Letos v prosinci Mets nabídli stejný roční výdělek také vítězi CY Young Award Justinu Verlanderovi. Ten ale ve svých děvětatřiceti letech dostal smlouvu na na 2 roky.

 

Nejvyšší smlouva v MLB

Mike Trout si během 12-letého kontraktu přijde na neuvěřitelných 426,5 milionu dolarů, což představuje 37 milionů dolarů ročně a jeho dosavadní výdělek se vyšplhal na 198 milionů dolarů.

Obránce Los Angeles Angels Mike Trout nanastoupil v play-off MLB od roku 2014. Podpisem 12leté smlouvy v hodnotě 425 milionů dolarů se mu přesto podařilo vstoupit do historie jako jeden z nejlépe placených hráčů baseballu. Platnost smlouvy vyprší až v roce 2031 a to Mikeovi dává dost možností vstoupit do historie i jako hráč, který svůj tým dovedl k úspěchům.

Psali jsme...  Draci entered Champions Cup with a win. Eagles outclassed

Peníze nezaručují bezúhonnost

Trevor Bauer je skvělý nadhazovač v Los Angeles Dodgers, ale v současnosti je proti němu vedeno vyšetřování pro napadení. Každý sportovní či nesportovní odvětví má nějakého hříšníka, pokud se však podstata obvinění naplní, Trevor přijde o slušný balíček a to i v podobě ztráty zajímavé reklamní spolupráce. Kolem sportu se samozřejmě točí velké množství reklamy-chtivých firem. Jeho tříletý kontrakt by mu měl přinést 102 milionů dolarů, což představuje něco málo přes 35 milionů ročně. V případě, že bude muset podstoupit výkon trestu, plnění smlouvy zanikne.

 

Další mega kontrakty přišly letos v offseason

Velké množství velkých kontraktů bylo podepsaných v letošní offseason. Aaron Judge se upsal New York Yankees na 9 let za 360 milionů dolarů, čímž si přijde na 40 milionů dolarů a stane se v ročním příjmu nejlépe placeným pálkařem na světě.

Carlos Correa podepsal New York Mets na 12 let a 315 milionů dolarů. Minimálně 300 milionový kontrakt v dolarech podepsal i Trea Turner. Ten si k těmto penězům přijde za 11 sezon u Philadelphie Phillies.

Texas Rangers se domluvili s nadhazovačem Jacobem deGromem, jenž si u nich vydělá v pěti letech 185 milionů dolarů a s ročním příjmem 37 milionů se stane čtvrtým nejlépe vydělávajícím hráčem soutěže.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..