MBOstatní

Finále ABL si zahrají Adelaide a Perth

Až na tři zápasy se hrály obě semifinálové série austrálske ABL. Z nich vzešli letošní finalisti, kterými jsou hráči Petrhu a Adelaide.

Perth přitom do série s Brisbane nevstoupil nejlépe, když v úvodním duelu prohrál 2-3. Jenže ve druhém utkání předvedli pálkaři Heat ofenzivní smršť a i díky homerunům Owingse a Bojarskiho zvítězili vysoko 14-4. Ve třetím rozhodujícím utkání začalo lépe Brisbane, když první nadhoz Brocka Gilliama odpálil za plot Robert Moore.

Australian Baseball League on Twitter: “First pitch of the inning, first home run of the game for Robert Moore and the @BrisbaneBandits pic.twitter.com/i3s8A52MFt / Twitter”

First pitch of the inning, first home run of the game for Robert Moore and the @BrisbaneBandits pic.twitter.com/i3s8A52MFt

Ještě v téže směně pak Bandits přidali další dva doběhy a vypadalo to, že si jdou za výhrou. Jenže Perth zabrali hned ve druhé směně, kdy je nakopl solo homerun asi nejlepšího hráče série Ulricha Bojarskiho. Heat nakonec momentum využili a dalšími šesti doběhy si vybudovali solidní náskok. Navíc přinutili Brisbane sáhnout brzy do bullpenu. Brisbane se ve druhé polovině utkání dařilo snižovat ztrátu na soupeře, ale nakonec odešli poraženi 8-10. Perth si tak vybojovala postup do finále, kde bude bojovat o svůj pátý titul v novodobé historii (od roku 2010) soutěže. Z toho posledního se ale Heat radovali před osmi lety.

Finále by mělo být také zakončením hráčské kariéry pro Joshe Reddicka, který obléká dres Perthu a nechal se před sezonou slyšet, že by rád ještě získal australský titul. V semifinále však Reddick nebyl na pálce příliš viditelný, když ve třech utkáních zaznamenal pouze jeden hit a byl tak nejslabším pálkařem svého týmu.

Do druhé série vstupovali jako favorité hráči Adelaide Giants. Ti to potvrdili hned v prvním zápase, kdy přehráli Acuklad 5-3. Ve druhém duelu ale zabrali nadhazovači novozélandského týmu, kteří pálkařům Giants povolili pouze tři hity a udrželi nulu v kolonce doběhů. O vítězi tak rozhodl homerun Matta Feinsteina ve druhé směně. I v této sérii se pak hrálo na tři duely. Tentokrát se ale žádné velké drama nekonalo, když Adelaide ve třetí směně získalo dvoubodový náskok. Ten pak navýšilo o dvě směny později dalšími dvěma doběhy. Aucklad již v závěru pouze snížil na 2-4, což na obrat nestačilo.

Adelaide si tak vybojovalo čtvrtý postup do finále ABL, kde však stále čeká na svůj první titul. Letos ale bude mít v sérii výhodu domácího prostředí. Finálová série se totiž začne v pátek 3. února na hřišti Perthu, ale druhý i případný třetí zápas se pak odehrají v Adelaide. Všechny duely můžete sledovat živě na platformě https://ondemand.baseball.com.au

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..