MBOstatní

Filip Čapka vyhlášen hráčem týdne BJO

Organizaci Baseball Jobs Overseas, která zprostředkovává práci baseballistům po celém světě asi nemusíme moc představovat. Díky ní se totiž do české Extraligy dostalo mnoho zajímavých hráčů. Ale její služby využívají také čeští hráči, když chtějí hrát v zahraničí. Jedním z nich je také reprezentant Filip Čapka, jenž letos působí v nejvyšší nizozemské soutěži.

Odchovanec brněnských Draků si zatím v Hoofdklasse vede velmi dobře a se svým týmem Twins Oosterhout je na čtvrtém místě tabulky. V sobotu si Čapka stoupl na kopec v utkání proti DSS/Kinheim a byl z toho možná jeho nejlepší výkon v sezoně. V šesti směnách totiž nepovolil ani jeden doběh. Pálkaři soupeře si proti němu připsali pouze 2 hity a 2 mety zdarma. Kromě toho šestkrát odešli z boxu se strikeoutem. Tento výkon mu tak přinesl ocenění pro nejlepšího hráče uplynulého týdne organizace Baseball Jobs Overseas.

Čapka tak dopomohl k výhře 2-0 a letos si do statistik připsal již druhou výhru. V Hoofdklasse již odházel 30 směn, ve kterých má ERA 2.10. V týmu Twins vede statistiku strikeoutů, kterých letos nasbíral již 30. Pro české reprezentační trenéry tak musí být Čapkovi výkony v Nizozemsku příjemnou zprávou.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..