ČeskoMB

Češi postupují na hlavní turnaj Little League

Fantastický úspěch si připisuje výběr regionu Jih na letošní evropsko-africké kvalifikaci o postup na hlavní turnaj Little League. Mladí Češi totiž turnajem prošli bez jediné prohry a postupují na turnaj do Williamsportu.

Češi do turnaje vstoupili utkáním proti Velké Británii, které vyhráli vysoko 16-0. O den později pak porazili Francii 4-0, což znamenalo, že je čeká den volna. Po něm přišel na řadu duel s Nizozemskem, který ale Češi zvládli na výbornou a zvítězili vysoko 18-3. To také znamenalo, že další výhra by je posunula do sobotního finále.

V cestě ale mladíkům stála silná Itálie, která do té doby také sbírala pouze výhry. V přímém souboji dvou neporažených celků ale nakonec Češi vyhráli 4-2 a Italové museli do semifinále proti Nizozemsku. V něm ale byli úspěšnější Nizozemci a postoupili do sobotního finále.

Úvod finálového duelu lépe českému týmu, který si postupně vybudoval náskok 5-1. Češi si vedení dlouho hlídali a ještě do šesté směny vstupovali s tříbodovým náskokem. Jenže Nizozemsko v šestém inningu zavelelo k útoku a otočilo skóre na 6-5 ve svůj prospěch. Mladíci z Moravy ale útok Nizozemska ukončili parádními dvěma outy v obraně a zdravě se namotivovali do dohrávky. V ní pak dokázali s jedním outem stáhnout dva kýžené body a nakonec můžou slavit postup na hlavní turnaj v USA.

Litttle League World Series se bude hrát ve Williamsportu v období od 16. do 27. srpna a zápasy již tradičně nabídne televizní stanice ESPN.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Draci Brno před začátkem Poháru Mistrů posílil hráč se zkušenostmi z MiLB

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..