ČeskoMB

ME: Britové ve čtvrtfinále ukončili český medailový sen

Čeští baseballisté chtěli prolomit prokletí čtvrtfinálových zápasů a konečně zabojovat o medaile. K tomu ale potřebovali porazit Velkou Británii.

Češi začali důležitý zápas s Martinem Schneiderem na kopci. Ten dokázal dvě směny udržet Brity na nule. Navíc se mohl spolehnout i na podporu obrany. Zejména příhoz Marka Chlupa v úvodní směně se určitě dostane do highlightů turnaje.

Ve třetí směně pak Eric Sogard dvoubodovým homerunem spustil obrovskou euforii v hledišti YD Areny. Ta bohužel nevydržela dlouho. Češi totiž v dohrávce začali chybovat v obraně, což byla voda na mlýn britského útoku. Ten toho využil a velmi rychle vyrovnal, aby pak Nick Ward homerunem poslal Brity do vedení 3-2.

Česká pálka pak ve zbytku duelu dokázala sbírat hity, ale nikoliv další doběhy. Naopak Britové v dohrávce páté směny opět zabrali a pěti doběhy odskočili do výraznějšího vedení.

Na kopec tak šel v průběhu páté směny Jeffrey Barto, jenž utkání doházel až do konce. Bohužel v dohrávce osmé směny se soupeř pálkařsky znovu probudil, když vše načal solo homerun Shamoye Christophera. Desátý bod pak stáhl Jacob Lambdin, aby na něj navázal walk-off homerunem Harry Ford, díky čemu zápas skočnil výsledkem 2-12 již po osmi směnách.

„Začali jsme dobře. Jenže proti nim nemůžete dělat chyby, to je evidentní. Tlačili jsme na pálce, drželi jsme s nimi krok, ale v obraně jsme neudrželi to tempo, které je potřeba s takovými týmy. U nich ta kvalita je a ve chvíli, když jim uděláte pár chyb, tak takový tým se rozjede. Takový je baseball. Bojovali jsme, chtěli jsme, ale oni byli jak rozjetý vlak,“ řekl po utkání kapitán Petr Zýma. „Turnaj nekončí. To, že jsme chtěli přelomit generace půstu, tak zklamání tady je. Všichni do toho investujeme veškerý volný čas. Proto to bolí, je to přirozené. Zítra ale přijdeme a budeme chtít urvat, co nejlepší možné místo. Budeme se rvát o páté místo. Garantuji, že se vrátíme v plné síle a s energií. Uděláme vše proto, abychom zbylé dva zápasy vyhráli.“

„Český baseballový program je velmi dobrý. Respektujeme je. Byl to dobrý zápas mezi dvěma programy. Jsem velmi spokojený s výsledkem. Moji kluci hráli dobře. Dělali to, co jsme od nich chtěli,“ manažer Velké Británie Drew Spencer. „Náš cíl by dostat se do semifinále. V Turíně jsme v roce 2021 skončili šestí a cílem našeho programu je se každým rokem posouvat výš.“

Český tým tak v pátek od 18:30 ve YD Areně nastoupí proti Francii, která ve čtvrtfinále podlehla Německu. Semifinálové dvojice tak vytvoří Německo s Velkou Británii a Španělsko s Nizozemskem.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..